€5,00 voordeel
Bestellen
Online

VAthuis

Kunst- en cultuurcolleges volgen, waar en wanneer je wilt!

Op VAthuis, het on-demand platform van de Vrije Academie, vind je prachtige colleges op video door onze topdocenten, opgenomen op bijzondere locaties. Lessen kijken in je eigen tijd, waar je ook bent. Van Caravaggio tot Picasso en van symboliek tot moderne architectuur.

VAthuis heeft iedereen iets interessants te bieden. Zo zijn er colleges over de ontdekking van het graf van Toetanchamon, het spannende leven van schilder Caravaggio, de hoogtepunten van de Camino de Santiago of het mooiste stadhuis van de Gouden Eeuw: het Paleis op de Dam. En nog veel meer!

Kijk nu een VAthuis video voor €10,- (normaal €15) - gebruik daarvoor onderstaande kortingscode.

UITGELICHTE VIDEO’S

Toetanchamon De ontdekking van een bijzonder graf
Na de opening van het graf van Toetanchamon in 1922 brak er wereldwijd een ware Toet-rage uit! Toch bleven vele mysteries onopgelost. Janko Duinker neemt Toetanchamon onder de loep.

Caravaggio Het spannende leven van een brutale en opstandige schilder
Wie was deze artistieke, maar brutale messias? Frederike Upmeijer vertelt over Caravaggio's schandalen en meesterstukken met een ongekend lichtdonkercontrast.

Planeet Aarde De complexe geologie van onze bijzondere planeet
Van een woeste gloeiende klomp sterrenstof naar een levendige planeet: de aarde is complex en in 4,3 miljard jaar enorm veranderd! Kees Boele legt de geologie van de aarde helder uit.

Camino de Santiago Langs de hoogtepunten van de pelgrimstocht
Een tocht vol risico’s en ontberingen! Wat bezielt iemand om duizenden kilometers af te leggen naar deze heilige plek? Volg de camino met Max Put.

Hoogbouw The sky is the limit: steeds hoger bouwen
Met uitzicht op het IJ bespreekt Jelte van Koperen de geschiedenis en technische voorwaarden voor hoogbouw van vroeger tot nu. Ga mee de hoogte in!

Paleis op de Dam Ontdek het mooiste stadhuis van de Gouden Eeuw!
Met uitzicht op Atlas en de indrukwekkende timpaan vertelt Carien Kanters over het mooiste stadhuis van de Gouden Eeuw: het Koninklijk Paleis op de Dam.

Benieuwd naar de rest ?

Login en krijg toegang tot alle aanbiedingen, vrijkaarten, prijsvragen, culturele tips en meer of meld jouw organisatie aan voor een CultuurWerkt! lidmaatschap

?