4 x je favoriete boeken op het toneel!


Gepubliceerd op 18 oktober 2017 in Kunst & cultuur door Gwendolyn Vincent Er is 1 reactie

Wat is er fijner dan op een regenachtige herfstdag met je favoriete boek bij de verwarming zitten? Nou… de toneelbewerking van dat boek in het theater bekijken! Deze boeken zijn binnenkort als toneelstuk of musical te zien.

1. De man van je leven

Arthur Japin bewerkte opnieuw een van zijn romans voor het theater. De man van je leven is een komedie waarin alles draait rond Tilly (Liz Snoijink). Na twintig gelukkige jaren met haar man Marius (Porgy Franssen) wordt ze ernstig ziek. Als ze hoort dat ze niet meer beter zal worden, gaat ze - buiten hem om - op zoek naar een vervangster voor zichzelf. Iemand die straks haar plaats naast haar man kan innemen. Iris (Susan Visser) lijkt haar de ideale kandidaat... Met CultuurWerkt! bezoek je dit toneelstuk voor de helft van de prijs!

2. Was Getekend, Annie M.G. Schmidt 

Biografe Annejet van der zijl schreef in 2016 het boek Anna over het leven van Nederlands meest bekende schrijfster; Annie M.G. Schmidt.

De musicalvertaling van dit boek Was Getekend, Annie M.G. Schmidt is nu te zien in theaters door heel Nederland, met Simone Kleinsma in de rol van Annie M.G. Schmidt. Binnenkort in een theater bij jou in de buurt!

3. Pogingen wat van het leven te maken  

Hendrik Groen (pseudoniem) veroverde de harten van vele lezers met zijn scherpe gevoel voor humor, eerlijke bespiegelingen over ouder worden en kritische kanttekeningen bij de ouderenzorg in Nederland in het boek Pogingen iets van het leven te maken.

In de gelijknamige toneelbewerking laten Hendrik Groen (Beau Schneider) en zijn vrienden je een jaar lang meeleven met alle ups en downs in een verzorgingshuis.

Vanaf november in het theater te zien!

4. Vele hemels boven de zevende 

Vanaf februari 2018 is de toneelbewerking naar de bestseller Vele hemels boven de zevende van Griet Op de Beeck te zien.

Vijf mensen, met elkaar verbonden, vertellen hun verhaal in dit familiedrama. Op de Beeck heeft haar personages en de wereld waarin zij leven met veel humor en liefde beschreven. Op het toneel laten de acteurs ook zien wat niet geschreven is, wat tussen de zinnen en achter de woorden verscholen ligt: ontreddering en verdriet, maar ook vriendschap, schoonheid en liefde.

Met deze 4 tips kan je wel even vooruit! Welk boek zou jij nog graag op het toneel zien?

1 reactie

Laura touw · 02 november 2017

Lieve van Giphart

Schrijf een reactie

Wordt niet publiek getoond.

Je gebruikt een oude browser, waardoor deze website niet werkt.
Update naar een modernere browser.