4x je favoriete boek op de planken!


Gepubliceerd op 9 maart 2018 in Kunst & cultuur door Mance Spoorenberg Er zijn 0 reacties

Zaterdag 10 maart is de 83e editie van de Boekenweek van start gegaan! Natuurlijk kan je dit vieren door het Boekenweekgeschenk te lezen of je mooiste dichtbundel er weer bij te pakken. Maar het kan ook anders! Bekijk je lievelingsboek eens op het toneel. Deze vier boeken zijn (binnenkort) als toneelstuk of musical te zien. Inclusief prachtige decors, topcasts en indrukwekkende muziek. Zo geniet zelfs de grootste literatuurbarbaar van een interessant avondje uit!

1.      The Color Purple

Schrijfster Alice Walker won in 1983 de prestigieuze Pulitzer Prize met The Color Purple. Na een Spielberg film met de onvergetelijke Whoopi Goldberg in de hoofdrol, twee musicalversies op Broadway en talloze prijzen, komt The Color Purple voor het eerst naar Nederland. Het verhaal van drie zwarte vrouwen, in het zuiden van Amerika in het begin van de twintigste eeuw, vertelt over een zoektocht naar persoonlijk geluk. Aangrijpend, heftig maar bovenal inspirerend!

Vanaf april in het gloednieuwe NDSM pop-up theater te zien! 

2. Vergeef ons
 
De Amerikaanse schrijfster A.M. Homes had niet de gemakkelijkste jeugd. Homes kwam in een adoptiegezin terecht en ontmoette haar biologische ouders pas toen ze eenendertig was. Het mag dan niet vreemd zijn dat haar boeken vaak gaan over de betekenis – en vooral aanwezigheid – van familie. In de toneelbewerking van haar moderne Great American Novel valt de familie Silver tijdens Thanksgiving bijna uit elkaar door een tragedie. Wat volgt is een doldwaze, emotionele en absurdistische achtbaan waarin hoofdpersoon Harold een nieuwe samengestelde familie probeert te creëren. 
 
 

 3. Het Pauperparadijs 

Amsterdam-Noord tijdens de crisisjaren: tienduizenden weeskinderen en paupers worden op een schip gezet naar Drenthe om daar een heropvoeding te krijgen. Het loopt uit op een drama. Het theaterspektakel Het Pauperparadijs, gebaseerd op de gelijknamige besteller van Suzanna Jansen, brengt dit stukje dramatische vaderlandse geschiedenis tot leven. Na groot succes in Veenhuizen, komt het Pauperparadijs in juli naar Koninklijk Theater Carré. Geniet van de indrukwekkende live muziek, maar leer bovenal van dit lang verborgen verhaal. 

 

4. De Soldaat van Oranje

Iedereen kent de musical Soldaat van Oranje. Sinds de première in 2010 heeft het schouwspel al meer dan 2,2 miljoen bezoekers getrokken. Maar als gevraagd wordt naar hoe de Soldaat van Oranje in werkelijkheid heette, blijft het merendeel het antwoord schuldig. Verdiep je eens in de autobiografie van verzetsstrijder Erik Hazelhoff Roelfzema voordat je de spectaculaire musical gaat. Zo maak je gelijk indruk bij je buur met je geschiedeniskennis.

Boek via CultuurWerkt! en krijg een jubileumboek cadeau!

Met deze 4 tips heb je weer een goede reden om naar het theater te gaan! Wat is jouw favoriete theaterbewerking? 

Schrijf een reactie

Wordt niet publiek getoond.

Je gebruikt een oude browser, waardoor deze website niet werkt.
Update naar een modernere browser.