Start cultureel seizoen: 5 must sees!


Gepubliceerd op 29 augustus 2016 in Kunst & cultuur door Ilana van de Boel Er zijn 0 reacties

De zomer is nu langzaam aan het overgaan in de herfst: dat betekent dat het weer tijd is voor het nieuwe culturele seizoen! Afgelopen weekend werden op de UITmarkt talloze nieuwe voorstellingen en culturele activiteiten gepresenteerd. Wij hebben uiteraard ook weer leuke nieuwe aanbiedingen voor jullie op stapel staan!

Hieronder een top 5 van nieuwe voorstellingen die je dit najaar kunt gaan zien (ook via BCA!)


Nederlands Film Festival


Ons kikkerlandje heeft een oppervlakte van slechts 41.543 vierkante kilometer. Toch krijgen we het ieder jaar weer voor elkaar om indruk te maken op de wereld om ons heen, doordat vakmensen uit de Nederlandse film-, tv-, interactive en game-industrie de lat alsmaar hoger leggen. En ieder jaar opnieuw vieren we de rijke, kleurrijke oogst die daarvan het resultaat is op het Nederlands Film Festival. Het NFF selecteert het beste van eigen bodem in al zijn diversiteit.

Van 21 t/m 30 september 2016 op verschillende locaties in Utrecht.


Palm Springs - Met Tjitske Reidinga


Palm Springs is van dezelfde makers als de voorstelling Sophie, die in de winter van 2015 met veel succes gespeeld werd in het DeLaMarTheater, en Tjitske Reidinga een nominatie voor de Theo d'Or opleverde. In het toneelstuk Palm Springs keert Brooke Wyeth, een veelbelovende jonge auteur, na jaren afwezigheid terug naar haar familie in Palm Springs. In haar reiskoffer heeft Brooke het script van haar nieuwste boek. Deze aanstaande publicatie zet alle verhoudingen op scherp…

Van 10 november t/m 18 december 2016 in het DeLaMar Theater in Amsterdam


Dummie de Mummie (6+) - Naar de boeken van Tosca Menten


Stel je voor. Je heet Goos Guts, je wordt op school altijd als laatste gekozen met gym en je leest liever dan dat je voetbalt. Je woont in het saaiste dorp van de wereld, tot je op een dag je slaapkamer binnenloopt en je iets vies ruikt. Je kijkt rond en ziet een mummie in je bed. Een kleine mummie van vierduizend jaar oud, maar ook helemaal alleen. Wat doe je dan? Naar de boeken van Tosca Menten.

Deze voorstelling is wegens het wegvallen van subsisie helaas geannuleerd.


Disney’s The Lion King


Disney’s The Lion King is vanaf oktober exclusief te zien in het AFAS Circustheater Scheveningen en zal worden gesproken en gezongen in het Nederlands. Inmiddels hebben wereldwijd al meer dan 80 miljoen mensen dit prachtige verhaal over hoop, avontuur en moed beleefd. Met successen over de hele wereld, kan ook Nederland zich laten verrassen door deze alom bekroonde Koning der Musicals!

Vanaf oktober te zien in het AFAS Circustheater in Scheveningen.


Unforgettable (Isabelle Beernaert) - Enjoy One Night In Manhattan! 

Choreografe Isabelle Beernaert neemt je mee naar de romantiek van de jaren ‘40 tot ‘60 in het bruisende Manhattan. Verlies jezelf in een zinderende revival show van o.a. Frank Sinatra, Fred Astaire, Louis Armstrong en Ella Fitzgerald. Met live jazz muziek! Na haar succesvolle dansvoorstellingen, waaronder Red, Yellow and Blue en Glass, presenteert choreografe Isabelle een totaal andere voorstelling die een luchtige en speelse kant van haar en haar negen dansers laat zien.

Vanaf januari 2017 in theaters door heel Nederland te zien.


Welke tips heb jij voor het nieuwe seizoen?

Houd onze website in de gaten voor nog veel meer leuke voorstellingen die je dit najaar kunt beleven!

Schrijf een reactie

Wordt niet publiek getoond.

Je gebruikt een oude browser, waardoor deze website niet werkt.
Update naar een modernere browser.