5x Arty Instagram inspiratie


Gepubliceerd op 13 april 2018 in Kunst & cultuur door Mance Spoorenberg Er zijn 0 reacties

Als liefhebber van kunst en cultuur heb je in deze digitale tijden weinig te klagen. In de dagelijkse ochtendspits kan je vanachter je mobiel bij exclusieve perspresentaties aanwezig zijn, ontdek je het werk van upcoming kunstenaars en krijg je een kijkje in de collecties van musea van over de hele wereld. Nadeel: met al die accounts dreig je het overzicht uit het oog te verliezen. CultuurWerkt! helpt je op weg en tipt vijf opvallende, arty Insta-accounts die het volgen meer dan waard zijn.

1. Panyrek
171.000 volgers 

“Schiet dieren, maar dan met haar fototoestel.” Zo verwoordde HP/De Tijd het werk van fotografe Kitty de Jong toen ze vermeld stond in hun ‘top vijftien beste Instagram-fotografen van Nederland’. Ook de plaatjes zonder dieren doen het erg goed. Zo legt ze op haar account 'Panyrek' regelmatig haar stad Amsterdam vast, waarvan mistige sfeerbeelden opvallend populair zijn bij haar volgers. Daarnaast is Kitty reislustig wat resulteert in prachtige foto's van de savanne van Kenia tot de fjorden van Noorwegen. 

Panyrek

2. Sophie N Gunnol
60.600 volgers

Zijn zwart, wit en grijs je lievelingskleuren en hou je van kunstwerken in natuurlijke materialen? Volg dan de Instagram van Sophie N Gunnol, een curator uit Los Angeles met een feilloos oog voor moderne kunst. Dagelijks deelt ze foto’s van ruimtelijk en imposant werk van jonge kunstenaars. Sophie kiest vaak voor het werk van opkomende, niet-westerse artiesten. Zo ben je als eerste op de hoogte van nieuw talent!

3. Benbiayenda
25.400 volgers

Benjamin Biayenda is een jonge illustrator die geboren is in Namibië. Zijn werk is geïnspireerd door vrouwelijke Namibiërs. Dit uit zich in kleurrijke illustraties waarin de Afrikaanse cultuur centraal staat. Met het publiceren van zijn werk op zijn Instagram wil hij een statement maken tegen de ondervertegenwoordiging van zwarte kunst in de kunstgeschiedenis.

Biayenda

4. Great Art in Ugly Rooms
20.700 volgers

'Great Art in Ugly Rooms' is een initiatief van de Amerikaanse kunstenaar Paul Kremer. Op zijn Instagram zijn foto’s te zien van deprimerende en oerlelijke kamers met daarin wereldberoemde, prachtige kunstwerken. Zo is een Willem de Kooning te zien in een verlopen hotelkamer en hangt een Johannes Vermeer in een oude garage. Een interessant contrast tussen high art en het ietwat droevige, alledaagse bestaan.

Great Art in Ugly Rooms

5. De Kunstmeisjes
7.178 volgers

De kunstmeisjes is een Nederlands collectief van drie jonge kunsthistorici: Mirjam Kooiman, Nathalie Maciesza en Renee Schuiten-Kniepstra. Op hun blog vertellen ze welke tentoonstellingen je absoluut moet bezoeken en waarom. Meer visueel ingesteld? Op Instagram nemen ze je dagelijks mee in de kunstwereld. Lukt het je niet om naar die ene expositie in Nederland of in het buitenland te gaan, geen punt! De Kunstmeisjes laten je meelopen via hun Insta-stories. 

CultuurWerkt! is ook te vinden op Instagram! Volg jij ons ook? 

Schrijf een reactie

Wordt niet publiek getoond.

Je gebruikt een oude browser, waardoor deze website niet werkt.
Update naar een modernere browser.