5x Culturele date tips


Gepubliceerd op 1 juni 2018 in Tips door Mance Spoorenberg Er zijn 0 reacties

De zomerse dagen zorgen voor de nodige zomerkriebels. De terrassen stromen vol, kleurrijke kleding wordt uit de kast getrokken en het festivalseizoen staat voor de deur. Heb je binnenkort een date gepland, maar geen inspiratie? Of wil je je goede vriendin, moeder of collega trakteren op een leuk zomers uitje? CultuurWerkt! ging op onderzoek en heeft vijf culturele date activiteiten op een rijtje gezet!

Word Lid

1. Onder de sterren

Samen naar de bioscoop: de ultieme klassieker in dateland. Geef er een zomerse twist aan! In de zomermaanden worden verschillende openluchtbioscopen georganiseerd. Zo kun je tijdens Pleinbioscoop Rotterdam negentien dagen zomerse films in de openlucht bekijken. Of wat dacht je van het filmfestival Pluk de Nacht? Op een romantische locatie bij het Amsterdamse IJ kun je kiezen uit een mix van nationale en internationale speelfilms, animaties en documentaires.

Pluk de Nacht

2. Een biertje in het museum
Kies eens een museum in plaats van een café om een drankje te drinken! Nederlandse musea ontpoppen zich tot culturele hotspots waar je rustig de hele dag zou willen blijven borrelen. Neem bijvoorbeeld de Vincent on Friday avonden in het Van Gogh Museum. Luidt samen met je date het weekend in met DJ’s en cocktails en de tentoonstelling 'Inspiratie uit Japan' zorgt voor voldoende gespreksstof! tussendoor de Japan tour in die nu te zien is. Hebben jullie een gedeelde interesse in film? Dan tippen wij de Alex van Warmerdam tentoonstelling in het EYE Filmmuseum in Amsterdam. Praat onder het genot van een borrelhapje na over zijn wonderlijke werk in het sfeervolle EYE bar-restaurant.

3. Zet jullie lachspieren aan het werk
Kom erachter of jullie dezelfde humor delen en bezoek een comedy club! Bij Boom Chicago in de altijd gezellige Jordaan kan je samen genieten van een getalenteerde cast die elke avond boeiende verhalen brengt, en dat samen met funky live muziek. Of ga een avondje naar Toomler voor comedians van Comedytrain. Je weet nooit van tevoren wie er precies komen spelen wat garant staat voor leuke verrassingen!

Bij CultuurWerkt! bestel je kaartjes voor Boom Chicago met voordeel!

4. Feesten op een festival
Het festival seizoen staat voor de deur! Neem je date mee naar een eendagsfestival zoals het hippe Blijdorp festival in Rotterdam of één van de vele foodtruckfestivals

Word Lid
5. Tussen de bloemen en bijen
Bekijk samen wat tropische bloemen en planten in één van de vijfentwintig botanische tuinen van Nederland. Wij tippen de Hortus Botanicus in Leiden. Van mooie olijfbomen tot vleesetende planten: zoek samen jullie favoriete soort uit. Is het prachtweer, maar wil je toch graag naar een museum? Dan is het Afrika Museum nabij Nijmegen een leuke optie. Het museum heeft zowel een binnendeel als een buitendeel. Wandel over een erf uit Ghana, door een dorp van de Dogon uit Mali en ontdek de mongulu’s van de Baka-pygmeeën uit Kameroun.
 
Hortus Botanicus in Leiden
 
Met deze ideeën plan je een originele date! Heb jij nog meer tips?

Schrijf een reactie

Wordt niet publiek getoond.

Je gebruikt een oude browser, waardoor deze website niet werkt.
Update naar een modernere browser.