Aan de slag met werkgeluk: 6 geluksfactoren!


Gepubliceerd op 10 juni 2016 in Geluk door Tineke Druijf Er is 1 reactie

Menig organisatie stimuleert het werkgeluk van medewerkers. Gelukkige medewerkers hebben minder stress en dragen bij aan een goede werksfeer. Hoe zorg je ervoor dat medewerkers meer werkgeluk ervaren? En hoe kan dit bijdragen aan jouw organisatie?

Werkgeluk: booming business

De aandacht voor werkgeluk is groeiende. Projecten zoals Multiply Happiness en Happiness Works onderschrijven het belang van geluk op het werk. Boeken over geluk, zoals “De Geluksprofessor” en “Gelukkig werken”, gaan als warme broodjes over de toonbank. Sommige organisaties hebben zelfs Chief Happiness Officers en Vibe Managers in dienst die fulltime werken aan gelukkige medewerkers, ook wel Happyhollics genoemd. De initiatieven op gebied van werkgeluk vermenigvuldigen zich dagelijks. De centrale boodschap is echter overal hetzelfde: investeer in het belangrijkste kapitaal van de organisatie, de medewerkers.

Happy cows give more milk

Onder de noemer “happy cows give more milk” is werkgeluk steeds vaker een onderdeel van de dagelijkse bedrijfsvoering. Volgens Happiness Works is een gelukkige medewerker meer succesvol, productiever en creatiever dan een ongelukkige medewerker. Zij ervaren minder stress en zijn minder vaak ziek. Dit bevordert de duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Wil je een goed functionerende organisatie? Ga dan aan de slag met werkgeluk en faciliteer medewerkers om ontspannen en gelukkig te werken.

Zakelijk succes

Gelukkige medewerkers hebben een positieve invloed op de klanttevredenheid. Zaken doen is immers leuker met een betrokken en enthousiaste medewerker. Ongelukkige medewerkers kunnen nadelige gevolgen hebben voor het imago van een organisatie en in sommige gevallen leiden tot grote ontevredenheid. Denk aan een gehaaste verpleegster, een overbelaste docent of een chagrijnige helpdeskmedewerker. Zorg voor een gelukkige werkomgeving en een goede werksfeer, dit draagt bij aan het succes van jouw organisatie.

Aan de slag met werkgeluk!

De geluk en werk index 2015 van Happiness Works toont aan dat er zes factoren zijn voor het werkgeluk van Nederlandse medewerkers. Medewerkers worden gelukkig van:

1.    Het onderhouden van goede onderlinge relaties;
2.    Het benutten van hun beste eigenschappen;
3.    Een goede en fijne omgeving;
4.    Eerlijke behandeling;
5.    Uitdagend werk;
6.    Zinvol werk.

 

Werken aan werkgeluk draagt bij aan een duurzame en succesvolle organisatie. Vraag medewerkers hoe bovenstaande factoren vertegenwoordigd zijn binnen de organisatie. Werk vervolgens  structureel aan werkgeluk op organisatie, team en individueel niveau.

1 reactie

Farida Ismail · 08 april 2017

helemaal meeeens

Schrijf een reactie

Wordt niet publiek getoond.

Je gebruikt een oude browser, waardoor deze website niet werkt.
Update naar een modernere browser.