BCA werkt mee aan een vitaler Nederland


Gepubliceerd op 16 september 2015 in Vitaliteit & gezondheid door Marouschka Promes Er zijn 0 reacties

Op 10 september 2015 heeft BCA-directeur Esther Jousma een pledge ondertekend Bij Alles is gezondheid waarin een concrete bijdrage aan een gezondere en vitalere maatschappij is opgenomen.

Alles Is Gezondheid

Een gezonder en vitaler Nederland ligt ten grondslag aan Alles is gezondheid. Volgens de bedenkers van het programma beperken de oorzaken zich niet alleen tot de privé-omgeving, maar ook op het werk of op school. De bedoeling is de maatschappij te inspireren aan hun eigen vitaliteit te werken en hen daarbij te ondersteunen. Dit sluit uitstekend aan bij de missie van BCA. BCA is namelijk opgericht vanuit de overtuiging dat cultuurparticipatie bijdraagt aan de vitaliteit en gezondheid van mensen.

Mentale ontspanning

Belangrijkste reden voor het ondertekenen van deze pledge is het feit  dat veel initiatieven op het gebied van vitaliteit, voornamelijk gericht zijn op fysieke ontspanning. “Wij zijn ervan overtuigd dat, naast fysieke in- en ontspanning, cultuurparticipatie een belangrijke bijdrage levert aan mentale ontspanning,” aldus Esther, “Wetenschappelijk onderzoek toont dit ook aan.”

BRAVO

In de pledge is onder andere opgenomen dat BCA organisaties een concrete en breed toegankelijke invulling voor de uitvoer van het ziekteverzuim- en preventiebeleid (BRAVO) zal bieden. Daarnaast zal BCA voor onder andere zorginstellingen "Cultuur naar de werkvloer" brengen waardoor cultuurparticipatie ook toegankelijk wordt voor ouderen, patiënten en medewerkers.

Download het kennisdocument  Hoe cultuur medewerkers vitaler maakt om te ontdekken hoe de relatie tussen cultuur en vitaliteit werkt.

Schrijf een reactie

Wordt niet publiek getoond.

Je gebruikt een oude browser, waardoor deze website niet werkt.
Update naar een modernere browser.