Bedrijf dat personeel fit houdt, krijgt geld


Gepubliceerd op 15 juli 2015 in Duurzame inzetbaarheid door Marouschka Promes Er zijn 0 reacties

Er komt een speciaal geldpotje waarmee bedrijven hun personeel langer gezond, gemotiveerd en goed inzetbaar moeten houden. Minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) heeft vanaf oktober 22 miljoen euro Europees geld te verdelen, schrijft hij aan de Tweede Kamer.

Door de verhoging van de AOW-leeftijd moeten Nederlanders langer aan de bak, maar ze moeten dat wel volhouden. Bedrijven en instellingen kunnen zich melden met ideeën om hun werknemers gezonder en gelukkiger te maken. Ze kunnen personeel stimuleren te sporten, cursussen opzetten, of werkstress verminderen. Deze maatregelen staan los van de Arbo-regels, waaraan elk bedrijf zich moet houden.

,,Werkgevers zijn niet verplicht om hun werknemers te helpen stoppen met roken of een burn-out te voorkomen. Maar het is wel in hun belang: daardoor daalt het ziekteverzuim. Het gaat erom dat ze investeren in hun medewerkers, zodat die hun werk langer kunnen volhouden,'' zegt Asscher. 

Lees meer over het belang van ontspanning bij het vergroten van de mentale weerbaarheid in het onderzoeksrapport over de rol van vrijetijdsbesteding.

Bron: Algemeen Dagblad

Schrijf een reactie

Wordt niet publiek getoond.

Je gebruikt een oude browser, waardoor deze website niet werkt.
Update naar een modernere browser.