Geen sokken maar shows: 5x cadeautips voor elk familielid


Gepubliceerd op 28 november 2017 in Tips door Wei-Wei Lee Er is 1 reactie

December staat weer voor de deur en dat betekent voor velen van ons: cadeaustress! Heel fijn en gezellig, die feestdagen, maar een origineel cadeau bedenken voor je uiterst praktische man of die ene tante zonder hobby’s wordt elk jaar een lastigere opgave. Wat dacht je van een cultuurbezoekje als verrassend cadeau? Niet alleen leuk om weg te geven, maar ook om er samen een gezellig uitje van te maken. Wij hebben de leukste aanbiedingen alvast voor je uitgezocht!

1. Voor je partner (v)

Heeft ze inmiddels een flinke voorraad aan gezichtscrèmes en geurtjes en zo’n vijf verschillende kop-en-schotelsetjes? Dan is het misschien tijd voor wat anders…

Neem je vriendin of vrouw eens mee naar een dansvoorstelling: choreografe Isabelle Beernaert, bekend van o.a. So You Think You Can Dance, verkent verschillende muziekstijlen in haar nieuwe productie Tabula Rasa. In dit krachtige dansspektakel, letterlijk getiteld als ‘onbeschreven blad’, staan de thema’s vrijheid, moed en levenslust centraal.

Isabelle Beernaert Tabula Rasa

2. Voor je partner (m)

Al was hij nog zo dolgelukkig met die multifunctionele zaklamp vorig jaar en die comfortabele sokken van het jaar daarvoor, verras hem dit jaar eens met een vermakelijke voorstelling.

The Play that Goes Wrong, bekroond met diverse prijzen, is al sinds een paar jaar dé comedyhit van West End. In januari zal de Nederlandse bewerking ook eindelijk te zien zijn, in het DeLaMar Theater in Amsterdam. In deze hilarische slapstickkomedie brengt een winkeliersvereniging een moordmysterie uit de jaren ‘20 op de planken. Zoals je misschien al vermoedt, gaat echter alles mis wat er mis kan gaan. Tranen van het lachen gegarandeerd!

3. Voor de kids

Met speelgoed zit je natuurlijk altijd goed, maar wat is mooier voor een kind dan zijn/haar grote televisie- of sprookjeshelden in het echt te ontmoeten?

Ga samen met je kleine neefje prachtig verkleed naar Brandweerman Sam (2+), duik met je dochtertje in de betoverende onderwaterwereld van De Kleine Zeemeermin (6+), of bezorg de kinderen een onvergetelijke ervaring met een fotoshoot met Peppa Pig.

4. Voor je ouders

Opa’s en oma’s zijn van die mensen die vaak alles al hebben. Of ze lijken al volkomen tevreden met wat ze hebben; nieuwe spullen interesseren hen eigenlijk weinig. Herkenbaar of niet, vader- of moederlief zal hoe dan ook blij verrast zijn met een muzikaal avondje uit in het Concertgebouw (en natuurlijk al helemaal als je zelf ook meegaat – durf je het aan..?).

Mozart Requiem Kronungsmesse

Vier van Mozarts werken zijn in februari te horen bij het concert Requiem & Krönungsmesse in kerken en concertzalen door heel Nederland. Of laat ze genieten van Chopin, Schubert en Beethoven, vertolkt door het jonge pianotalent Lucas Jussen met het Nederlandse Kamerorkest. In januari is hij te bewonderen in Haarlem en Amsterdam.

5. Voor die ene oom/tante die het zelf ook nooit zo goed weet

We hebben er allemaal wel één: zo’n familielid dat eigenlijk niet echt concrete interesses heeft en nergens wild van wordt. Hij/zij houdt voornamelijk van ‘gezellige dingen doen met vrienden’ en tv kijken op de bank. Hoog tijd voor een radicale cultuuromslag, vind je niet?

Zelfs de grootste cultuurbarbaar zal niet anders kunnen dan genieten van de prachtige musicalklassiekers The Lion King en Soldaat van Oranje. Beide zijn bovendien vanwege hun locatie ideaal te combineren met een winterse strandwandeling gevolgd door een warme kop chocolademelk in een knus café. Wie houdt hier nou niet van? Kortom, met deze cadeaus kun je nooit de mist ingaan!

Meer cadeauinspiratie nodig? Neem een kijkje bij ons complete aanbod!

 

1 reactie

stegenga - stegenga · 19 december 2017

zo leuk

Schrijf een reactie

Wordt niet publiek getoond.

Je gebruikt een oude browser, waardoor deze website niet werkt.
Update naar een modernere browser.