Cultuurchallenge #8: Cabaret XL


Gepubliceerd op 21 juni 2017 in #CultuurChallenge door Jamie Sikkema Er is 1 reactie

CultuurWerkt! daagt je uit! Stap uit je comfortzone en laat je verrassen. We dagen om de week iemand uit om iets nieuws uit te proberen. Ga jij de uitdaging aan?

Wie: Jamie Sikkema, Marketing en communicatie stagiaire
Wat: GABBERS, Ziggo Dome Amsterdam
Wanneer: donderdag 15 juni 2017

GABBERS? AirMax, house en kale koppen?
Gelukkig niet! GABBERS is een comedyshow met Jandino, Philip Geubels, Roué Verveer en Guido Weijers. Mijn college Esmé daagde mij uit om deze enorme show bij te wonen. Ik was erg benieuwd hoe vier cabaretiers de gigantische Ziggo Dome kunnen vermaken: het leuke van cabaret is vaak juist de interactie tussen de artiest en het publiek. Zou dat hier van de grond komen? Of trekken ze andere trucs uit de kast?

Eerste indruk?
Eenmaal aangekomen was ik gelijk weer onder de indruk van hoe groot de Ziggo Dome eigenlijk is. Heel wat anders dan het gemiddelde theater waar je cabaretiers normaal ziet. De show was helemaal in tropische sferen: een cocktailbar met ligbedjes en palmbomen als decor, compleet met stewardessen die tussen de gangpaden veiligheidsinstructies gaven bij de opening van de show. Alsof we met z’n allen in een heel groot vliegtuig zaten, op weg naar vakantie. Ready for take off!

Wat vond je van de show?
Ge-wel-dig! Echt. Ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat ik zo’n grote show met vier cabaretiers, die ik niet eens zo goed ken, zo leuk zou vinden. Met de muziek, het decor, de gastoptredens, de dansers en danseressen, de carnavalsoptocht en natuurlijk de cabaretiers zelf, kwam ik ogen tekort. Kickboxer Rico Verhoeven kwam langs, de Ashton Brothers deden lekker extreme stunts, Jody Bernal zong ‘Que si que no’. Lekker over the top allemaal, in een hoog tempo. En natuurlijk flink gelachen.

Hoogtepunt?
Toen Philippe Geubels achter de piano een liedje zong voor zijn vrouw. Dat klinkt heel romantisch, maar kenners van de stoïcijnse Belg weten dat het absoluut niet zo was… Hij vroeg iedereen in de zaal om de flashlight op zijn/haar telefoon aan te zetten. Het was compleet donker, met alleen de flashlights van iedereen in de zaal. Erg mooi om te zien, en lekker in contrast met het niet-zo-romantische-lied dat hij zong.

Helemaal in zomerse sferen naar buiten dus?
De speciaal voor de shows gemaakte zomerhit, werd als grote afsluiter van de show gespeeld. Niet alleen het liedje, dat de GABBERS zelf zongen, maar alles eromheen zorgde voor één groot feest waardoor iedereen in de zaal ging staan. Echt een lekkere, zomerse show dus, waarbij je met een smile naar buiten gaat.

Eindoordeel?
Doordat de GABBERS alles uit de kast trokken, van vuurwerk tot dansers, muziek en gastoptredens, merkte je helemaal niet dat je in zo’n grote zaal zit. Ook helemaal bovenin de zaal kon je met grote schermen goed zien wat er gebeurde en werd er ook flink gelachen en meegedanst. Dus houd je van goede grappen, lekkere muziek, absurde sketches mét een vleugje vuurwerk, dan is het zeker een aanrader!

Who’s next?
Zo’n enorme show is natuurlijk te gek, maar juist in de kleine zalen kun je ook erg leuke en mooie voorstellingen zien. Ik daag onze directeur Esther daarom uit om Theater het Zonnehuis te bezoeken. Dit kleine theater in Amsterdam Noord heeft misschien geen vuurwerk en grote schermen, maar juist een leuke intieme sfeer in Amsterdamse School-stijl. Voor niet-Amsterdammer Esther een goede manier om de oude volkswijk Tuindorp Oostzaan te leren kennen!

Daag een collega of vriend uit om uit zijn comfortzone te stappen! Deel het met #cultuurchallenge

CultuurChallenges

 

Amsterdam voor Dummies

 Een wild ritje door de kunsten

 Archeologe maakt reis naar de toekomst

1 reactie

Cora van den Akker · 24 juni 2017

Leuk omschreven Jamie, inderdaad zou je hier normaal niet zo snel naar toe zijn gegaan. Ben blij dat je hier de kans voor hebt gekregen en zo toch wat andere ervaringen opdoet. Gr Cora

Schrijf een reactie

Wordt niet publiek getoond.

Je gebruikt een oude browser, waardoor deze website niet werkt.
Update naar een modernere browser.