CultuurChallenge #1: Van Ziggo Dome naar Het Concertgebouw


Gepubliceerd op 14 maart 2017 in #CultuurChallenge Er zijn 2 reacties

CultuurWerkt! daagt je uit! Stap uit je comfortzone en laat je verrassen. We dagen om de week iemand uit om iets nieuws uit te proberen. Ga jij de uitdaging aan?

CultuurChallenge #1

Wie
– Marouschka Promes, B2B marketeer CultuurWerkt!
Wat – Lunchconcert: Koninklijk Concertgebouworkest met dirigent Herbert Blomstedt en celliste Tatjana Vassiljeva in het het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam.
Wanneer – Woensdag 8 maart om 12.30 uur

Op stap met…
Marouschka, 30 jaar, ik woon in Amsterdam en ben een fervent (pop-)concertbezoeker. Ik heb een aardig lijstje van bezochte concerten, maar een klassiek concert staat er niet tussen. Mijn collega’s vonden het tijd om hier verandering in te brengen en daagden mij uit. Challenge accepted!

Dus wat gaan we doen?
Elke woensdagmiddag vindt in het Concertgebouw een gratis Lunchconcert plaats. Op deze regenachtige dag ga ik tijdens de lunchpauze naar de repetitie van het Koninklijk Concertgebouworkest. En ik was niet de enige! Er staat al een lange rij “door-weer-en-wind”-liefhebbers voor het gebouw. Dit belooft veel goeds.

En was het dat ook?
Absoluut! Alleen al het imposante Concertgebouw is indrukwekkend om eens van binnen te zien. Ik weet achter het orkest een plekje te bemachtigen. Ik kijk recht de (bijna volle) Grote Zaal in en kan nog net de bladmuziek van het voltallige orkest niet lezen. Zo’n goede plek had ik vorige week niet bij het concert van The Weeknd. Impressed? Check!

De sfeer zat wel goed dus. En de muziek?
Daarvan was ik nog het meest onder de indruk. Pas bij zo’n repetitie heb je door hoeveel vakmanschap bij zo’n concert komt kijken. De muzikanten en de dirigent zijn zo goed op elkaar ingespeeld. Om maar te zwijgen over het feit dat de celliste niet eens bladmuziek nodig had om haar stuk te spelen. Ongelofelijk dat deze muzikanten dag in dag uit keihard werken om steeds nét dat beetje beter te worden (ja, ook die meneer met de triangel!).

Jij staat dus vanaf nu elke woensdagmiddag in de rij?
Nou, dat nu ook weer niet. Doe mij nog steeds maar het betere Top 40 werk. Maar dit is wel een toegankelijke manier om eens een kijkje te nemen in de wereld van de klassieke muziek. Het concert duurt een half uur en dat is precies genoeg om de essentie mee te krijgen. Niet geheel onbelangrijk: het is gratis!

The challenge continues
Ik daag mijn collega, Roisin, uit om naar Holiday On Ice te gaan. Als nuchtere vrouw heeft ze weinig liefde voor overdreven showelementen. Als zij voorbij de glitterkostuums kan kijken, verwacht ik dat er een hele wereld voor haar opengaat.

Wil jij ook een collega of vriend uitdagen om eens uit zijn comfortzone te stappen? Daag ze uit! #cultuurchallenge

Meer informatie over het Lunchconcert in het Concertgebouw vind je hier.

2 reacties

Anneke van der Kleijn · 23 maart 2017

Erg leuk!

Anoniem · 17 maart 2017

Leuk stukje!

Schrijf een reactie

Wordt niet publiek getoond.

Je gebruikt een oude browser, waardoor deze website niet werkt.
Update naar een modernere browser.