Een aantrekkelijke werkgever worden in de IT-sector


Gepubliceerd op 14 oktober 2016 in Arbeidsvoorwaarden door Gwendolyn Vincent Er zijn 0 reacties

De ICT sector kent een krappe arbeidsmarkt. Hoe ben én blijf je, als werkgever in deze sector, aantrekkelijk en onderscheidend voor ambitieuze werknemers? Ik stelde de vraag aan Eric Samsom, Manager Operations bij de SQS Group, benieuwd naar zijn ervaringen.  


Zoek je op dit moment in Nederland een baan, dan loont het om eens in de ICT sector te kijken. Waar andere sectoren, bijvoorbeeld de cultuursector, te maken hebben met veel kandidaten voor een klein aantal vacatures, wordt de informatiebranche gedefinieerd door een tekort aan kandidaten. Als werkgever moet je dus extra je best doen om medewerkers aan te trekken en te behouden. 


Eerder schreef Tineke al over het aantrekken en behouden van talent, en concludeerde dat met name een prettige werksfeer en een aansprekende bedrijfscultuur een organisatie aantrekkelijk maken voor talentvolle medewerkers. 


SQS Group 
De SQS Group (SQS) is toonaangevend specialist op het gebied van softwarekwaliteit, met wereldwijd inmiddels ruim 4.600 medewerkers. Hun detacheringsmodel zorgt voor de nodige uitdagingen: de ruim 100 medewerkers in Nederland zitten verspreid bij klanten door heel het land, en zien elkaar en hun manager dus niet iedere dag.  


De rol van managers 
Om te zorgen dat medewerkers toch binding met elkaar en het ‘moederbedrijf’ houden ziet Eric een belangrijke rol voor de manager: de manager investeert in de medewerkers en stimuleert en faciliteert activiteiten waardoor er interactie blijft. Dat betekent onder andere het regelmatig aanbieden van trainingen, maar ook het maken van tijd voor lol en ontspanning. De medewerkers van SQS zien elkaar bijvoorbeeld sowieso ieder jaar tijdens een gezellig weekend vol activiteiten.

 
Employee benefits 
Daarnaast onderscheidt SQS zich met haar arbeidsvoorwaarden en zelf samengestelde benefits-programma. Daarbinnen vallen praktische benefits, zoals een maatpakken-programma, maar ook de eerdergenoemde trainingen en bijvoorbeeld de mogelijkheid om sponsoring aan te vragen voor eigen projecten.  


Ook is SQS sinds begin dit jaar aangesloten bij BCA. Zoals Eric aangeeft: “het Bedrijfs Cultureel Abonnement blijkt goed in het benefitsprogramma te passen, juist vanwege de fun-factor.” Bovendien ziet Eric dat collega’s gebruik maken van de aanbiedingen om gezamenlijk een voorstelling of film te bezoeken, wat de onderlinge binding bevordert.  


Met een mooi en divers benefitsprogramma en ontspannende activiteiten zorgt SQS dus voor een prettige werksfeer en een aansprekende bedrijfscultuur die essentieel zijn om talentvolle medewerkers te behouden in een sector waar er voor werknemers volop kansen zijn.  

Lees hier meer over ontspannende activiteiten voor werknemers.

Schrijf een reactie

Wordt niet publiek getoond.

Je gebruikt een oude browser, waardoor deze website niet werkt.
Update naar een modernere browser.