Een cultureel dagje Den Haag? 5 Tips!


Gepubliceerd op 16 maart 2018 in Tips door Mance Spoorenberg Er zijn 0 reacties

Oh, oh Den Haag, mooie stad achter de duinen! De meeste mensen kennen de hofstad van het torentje van Rutte, het duingebied en als werkplek van de koning. Op cultureel gebied valt er ook genoeg te beleven. Voor wat kunst uit de Gouden Eeuw kan je terecht bij het Mauritshuis, voor theater is er het Nationale Toneel en wie van Mondriaan houdt kan zich uitleven in het Gemeentemuseum. Allemaal de moeite waard, maar zijn er nog wat geheime cultuurpareltje te ontdekken? Stagiaire Mance Spoorenberg, geboren en getogen Hagenees, geeft je vijf insider tips om Den Haag cultureel verder te ontdekken!

1. PIP Den Haag
Club PIP is momenteel dé uitgaansgelegenheid voor hip Den Haag. De club is te vinden in een oude brandweerkazerne op het creatieve hotspotcomplex BINK36, niet ver van het Centraal Station. Niet alleen kan je geweldig feesten in de underground club, ook als je geen nachtdier bent is het een bezoekje waard. Zo worden er regelmatig edgy voorstellingen georganiseerd van jong talent van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten. Voor wie daarna een drankje lust kan rechtstreeks door naar de gloednieuwe rooftopbar van BINK36. 

2. Theater en Filmhuis Dakota
Verstopt in het Haagse stadsdeel Escamp is het gezellige Theater en Filmhuis Dakota te vinden. Het resultaat mag er zijn! Zo hebben bekende namen als Rundfunk en Fresku opgetreden, maar laat het theater ook producties van amateurs zien. Theater Dakota biedt zelfs meer dan alleen theater. In samenwerking met Filmhuis Den Haag heeft Theater Dakota een oude docentenkamer omgetoverd tot een luxe filmzaal met 63 stoelen. Daar worden drie keer per dag nationale en internationale films van topkwaliteit vertoond.
 
3. Theater PePijn
In het knusse Theater PePijn, het broertje van het bekendere Diligentia, kan de comedyfan zijn/haar hart ophalen. Ook wel de ‘huiskamer voor alle cabaretiers’ genoemd, wordt PePijn gezien als de kweekvijver voor aanstromend cabaret, stand-up comedy en kleinkunsttalent. Voor gevestigde namen zoals Youp van 't Hek, Theo Maassen en Sjaak Bral is dit ook een geliefde plek voor try-outs. Dus zin in een avondje gieren en brullen? Dan weet je bij deze waar je in Den Haag moet zijn.
 
4. Fotomuseum Den Haag
Fotomuseum Den Haag is één van de jongste museale instellingen voor fotografie in Nederland. Jaarlijks presenteert het museum actuele en verrassende tentoonstellingen van gevestigde namen en nieuw talent. Nu is er een expositie van de Duitse kunstenaar-fotograaf Michael Wolf te bewonderen. Niet alleen hangen er indringende foto’s, er is ook een enorme installatie opgebouwd van plastic speelgoed. Fotografie als echte totaalervaring. 
 
5. De Electriciteitsfabriek 
De Volkskrant beschreef het prachtig: de kolossale Electriciteitsfabriek in Den Haag is één grote speeltuin voor installatiekunstenaars. De Electriciteitsfabriek maakt deel uit van een nog werkende energiecentrale. De lege ruimte mag een paar keer per jaar worden gebruikt als kunsthal. Zo is er momenteel een kinetische kunst te zien van Zoro Feigl. In april komt muzikaal duo Kyle Dixon en Micheal Stein optreden, bekend van de muziek van de hitserie Stranger Things. In de echoënde turbinehal gaan hun deuntjes vast extra mysterieus klinken…
 
Naast deze culturele hotspots kun je natuurlijk met voordeel genieten van het CultuurWerkt! aanbod in Den Haag. Bezoek het Zuiderstrandtheater (inderdaad, aan het strand!), het Movies that Matter Festival, de Koninklijke Schouwburg, musicalhit Disney’s The Lion King of ga lekker een avondje naar de film. Bekijk hier al het CultuurWerkt! aanbod in Den Haag!

Schrijf een reactie

Wordt niet publiek getoond.

Je gebruikt een oude browser, waardoor deze website niet werkt.
Update naar een modernere browser.