Marketingstagiaire Jamie!


Gepubliceerd op 29 juni 2017 door Jamie Sikkema Er zijn 0 reacties

Bij CultuurWerkt! zijn we elke dag hard aan het werk om de leukste cultuur van de beste instellingen in Nederland met jullie te delen. Dat doen we niet alleen! Jamie Sikkema, student Communicatie, kwam ons team versterken. Hoe ziet zo’n dag op het CultuurWerkt! kantoor eruit?

Morning! 
Rustig aan opstaan, ontbijten, en op naar het station om de trein te pakken! Het kantoor van CultuurWerkt! is gevestigd in een oud schoolgebouw op het Cornelis Troostplein, middenin de Pijp. Geen straf om hier elke dag naartoe te gaan!

Opstarten 
Ik ben het eerste aanspreekpunt voor onze leden en begin de dag met het beantwoorden van de e-mails in de infobox. Na het beantwoorden van de e-mails (altijd gezellig!), kijk ik wat er vandaag moet gebeuren. Een aantal leuke aanbiedingen komt live, ik ga een blogbericht schrijven, de social media planning voor Instagram bijwerken en de wekelijkse nieuwsbrieven klaarzetten. We zitten met het hele team in een grote ruimte, dus ik krijg van alles mee van mijn collega’s. Wie heeft net een leuke afspraak gehad of een nieuw bedrijf blij gemaakt met het cultuurlidmaatschap, wat zijn de plannen voor de komende periode? 

Lunchtime! 
De social media posts staan live, de aanbiedingen online: lunchtime! We lunchen altijd samen in de vergaderruimte. Leuk om te horen wat iedereen afgelopen weekend gedaan heeft. Uiteraard bezoeken we zelf ook veel voorstellingen, musea en films, dus genoeg te bespreken! Maar het belangrijkste gespreksonderwerp vandaag is toch wel het geplande zomeruitje met het team vanavond!

Nog even bikkelen 
Na de lunch heeft het Marketingteam het wekelijkse overleg. Hier bespreken we alle content voor de nieuwsbrieven, de social media kanalen, de website en leuke ideeën voor blogs en artikelen. Erg leuk dat ik hierin mee kan denken!

Gezellige avond 
Na een meeting waarin we de plannen voor komend kwartaal bespreken, is het dan eindelijk zo ver: het zomeruitje! Op naar de Rozengracht waar we lekker gaan eten bij Sal! Intussen ben ik druk bezig om op Instagram het teamuitje vast te leggen in een verhaal voor onze volgers. Na het eten gaan we naar Boom Chicago voor een stand-up show. Gezellig om met het hele team op pad te zijn, én te gek om de comedians aan het werk te zien. Knap hoe ze kunnen improviseren inspelen op het publiek. Wie weet biedt het inspiratie voor als ik weer de telefoon aanneem morgen….

Zoek jij nog een leuke marketing stage? Vanaf september zijn er weer plaatsen beschikbaar! Stuur je CV en motivatie naar info@cultuurwerkt.nl t.a.v. Ilana van de Boel. 

Schrijf een reactie

Wordt niet publiek getoond.

Je gebruikt een oude browser, waardoor deze website niet werkt.
Update naar een modernere browser.