Een piano-ligconcert tussen de treinen


Gepubliceerd op 13 september 2017 in Kunst & cultuur door Aveleijn Er zijn 0 reacties

CultuurWerkt! voor de medewerkers van Aveleijn! Een medewerker vertelt over haar ervaring bij het Canto Ostinato ligconcert in het Utrechts Spoorwegmuseum:

Stijlvolle entree

We zijn ruim van te voren van huis vertrokken om op tijd bij het Utrechts Spoorwegmuseum te zijn voor het pianoconcert ‘Canto Ostinato’ door Sandra & Jeroen van Veen. Op het parkeerterrein aangekomen, pakken we onze kussens en slaapmatjes uit de auto en lopen het oude Maliebaanstation binnen om meteen weer stil te staan bij de onverwacht stijlvolle entrée: marmeren vloeren, kroonluchters en een koninklijke wachtkamer. Prachtig! Vanuit de hal gaat het via een perron naar het deel waar de treinen staan.

Slaapzakken, luchtbedden en treinen

Het geroezemoes komt ons al tegemoet. In een grote hal lopen, staan, zitten en liggen allemaal mensen op matjes, luchtbedden en slaapzakken. Midden tussen imposante treinen op het rangeerterrein. We worden er een beetje lacherig van. Waar zullen wij nu gaan liggen? Daar achter dan maar, tegen een laag muurtje, dan kunnen we ook nog leunen. Voorzichtig laverend tussen de concertbezoekers om niet op uitstekende ledematen te trappen, lopen we naar de NS3737 en leggen onze matjes op de stenen neer, vlak bij de rails en bijna onder de grote wielen van de trein. Onze avond kan nu al niet meer stuk. Wat een geweldige belevenis om op deze bijzondere locatie naar muziek te luisteren.

Sandra en Jeroen van Veen

Het is bijna half negen, de schoenen zijn uit, sokken aan, het kussen is opgeschud. Midden tussen de liggende bezoekers staan op een kleine verhoging twee piano’s. Het licht dempt en het geroezemoes verstomt als Sandra en Jeroen van Veen naar de piano’s lopen. Ik ga liggen, doe m’n ogen dicht en luister naar de pianoklanken: Canto Ostinato, gecomponeerd door Simeon Holt tussen 1973 en 1976. Het concert duurt anderhalf uur en die tijd vliegt voorbij. Even is het stil en dan barst het applaus los. Het was mooi, heerlijk, bijzonder. Op de terugweg naar huis genieten we nog na. Wat ben ik blij dat Aveleijn een cultuurlidmaatschap is aangegaan met ‘CultuurWerkt!’

Wil jij ook graag een cultuurlidmaatschap via je werkgever? Laat het ons weten!

Schrijf een reactie

Wordt niet publiek getoond.

Je gebruikt een oude browser, waardoor deze website niet werkt.
Update naar een modernere browser.