Even kennismaken: The Addams Family


Gepubliceerd op 20 september 2018 in Kunst & cultuur door Mance Spoorenberg Er zijn 0 reacties

Dit theaterseizoen komt de Broadway hit-musical The Addams Family naar Nederlandse theaters! Wat kunnen we verwachten van deze geheel nieuwe productie met in het middelpunt de avonturen van de excentrieke familie? CultuurWerkt! licht een tipje van de duistere sluier op.

De iconische Addams familie werden tachtig jaar geleden geboren toen ze voor het eerst verschenen in een cartoon van tekenaar Charles Addams in The New Yorker magazine. Sindsdien is de familie verschenen in een tv-serie, op het witte doek en in een Broadway musical, en zijn immens populair door hun zwarte gevoel voor humor. De Addams zijn een eigenzinnig maar liefdevol gezin die houden van alles dat macaber is. En ze zijn zich totaal niet bewust van het feit dat anderen hen vreemd of angstaanjagend vinden.

Musicalsterren kijken bij deze show

In het theaterseizoen 2018-2019 brengt TEC Entertainment de musicalproductie The Addams Family in een nieuwe Nederlandse versie naar de theaters. Inclusief een sterrencast! De vader des huizes wordt vertolk door Johnny Kraaijkamp, zijn elegante vrouw Morticia door musicalkoningin Pia Douwes, hun duistere ‘schatjes’ Wednesyday en Pugsley door Musical Award winnares Marjolein Teepen en Martijn Vogel. Griezeloom Fester door Tony Neef (die speciaal voor deze rol zijn hoofd kaal schoor!), cynische oma Eudora door Irene Kuiper en trouwe butler Lurch door Raymond Paardekooper. Wat een cast! De regie is in handen van Paul Eenens (van o.a. Ciske de Rat en Into the Woods), choreografie van Stanley Burleson en vertaling en bewerking van Jon van Eerd.

Het verhaal gaat verder

Dochter Wednesday is volwassen geworden en draagt een schokkend geheim met zich mee. Ze is verliefd op Lucas (Terence van der Loo), een jongen die, tot overmaat van ramp afkomstig is uit een ‘doodnormaal’ gezin! Wednesday vertelt haar vader over haar verliefdheid maar smeekt hem het niet aan haar moeder te vertellen. Voor het eerst heeft Gomez een geheim voor zijn vrouw Morticia. Om het nog erger te maken worden de familie Addams uitgenodigd door Lucas’ ouders (Mylène d’Anjou en Dick Cohen) voor een kennismakingsetentje. De volle maan schijnt, de geesten worden wakker en de liefde wordt op alle fronten op de proef gesteld

Dé musical voor de donkere dagen

Prachtige kostuums en grime, geweldige songs in een Nederlandse bewerking, humor in overvloed en een spectaculair decor: The Addams Family staat garant voor een meesterproductie. Bloedstollend en gepassioneerd: deze musical is perfect voor de donkere winterse dagen. De voorstelling vertelt geen zwaar of beladen verhaal, de gitzwarte humor zorgt voor een hilarisch avontuur. Ondanks dat ze martelwerktuigen als hobby verzamelen in de woonkamer, ga je tijdens deze voorstelling gegarandeerd houden van deze charmante familie!

The Addams Family, zal van november 2018 tot en met maart 2019 in de grotere theaters van Nederland te zien zijn. Met CultuurWerkt! boek je een kaartje voor deze theater hit mét voordeel!

 

 

Schrijf een reactie

Wordt niet publiek getoond.

Je gebruikt een oude browser, waardoor deze website niet werkt.
Update naar een modernere browser.