Help, mijn medewerkers zijn ziek!


Gepubliceerd op 29 mei 2017 in Vitaliteit & gezondheid door Marouschka Promes Er zijn 0 reacties

Een zieke medewerker kost een werkgever €250,- per dag. Om jouw organisatie gezond te houden, is de gezondheid van medewerkers dus ook belangrijk. De oorzaken van ziekteverzuim zijn alleen niet in elke organisatie duidelijk. Tast jij ook in het duister? Onderzoek de volgende zaken.


Kort ziekteverzuim 
Langdurig ziekteverzuim komt nooit uit de lucht vallen, meestal zijn er tekenen waardoor je het kan zien aankomen. Het klinkt vanzelfsprekend, maar toch noem ik het: frequent kort ziekteverzuim is een aanloop naar langdurig ziekteverzuim. Het komt nog te vaak voor dat medewerkers weer aan het werk gaan voordat zij helemaal hersteld zijn. Dit kan verschillende redenen hebben: zij krijgen het gevoel dat het werk blijft liggen als ze er niet zijn of de leidinggevende zet te veel druk op ze om weer aan het werk te gaan. Wat de reden ook is, dit kan leiden tot langdurig ziekteverzuim, dus hogere kosten.


Hoge werkdruk en -stress
Stress is een groeiend probleem voor medewerkers en dus ook voor organisaties. Werkstress is de belangrijkste oorzaak van ziekteverzuim en ontstaat als de balans tussen wat je geeft en wat je ontvangt op je werk is verstoord. Stress op zich is geen probleem. Maar door permanente of langdurige stress lopen we de kans op ontevredenheid en gezondheidsklachten. Hierdoor kunnen organisaties op hun beurt niet de maximale potentie van medewerkers benutten.

Reorganisatie
In het huidige economische klimaat zijn reorganisaties helaas een veel voorkomend fenomeen. Een reorganisatie is gericht op de gezondheid van het bedrijf, maar heeft ook effect op de gezondheid van medewerkers. Dit detail wordt vaak over het hoofd gezien. Medewerkers worden onzeker over de toekomst van de organisatie en hun rol daarin. Onzekerheid en veranderende omstandigheden hebben invloed op zowel de fysieke als mentale gezondheid.

Werksfeer
Werkgeluk is cruciaal voor het ziekteverzuim. Als een medewerker elke dag met tegenzin naar het werk gaat, zal het op een bepaald moment zijn tol eisen. Waar de één ervoor kiest zijn baan op te zeggen, zal de ander zich vaker en sneller ziek melden. Het gebrek aan werkgeluk kan verschillende oorzaken hebben: een onprettige werksfeer op de afdeling, een slechte relatie met de leidinggevende of simpelweg een mismatch met de werkzaamheden. Wat de oorzaak ook is, het is belangrijk om hier goed zicht op te hebben.

Aan de slag!
Tast je volledig in het duister of heb je alle oorzaken goed in beeld? Begin met bovenstaande zaken in kaart te brengen en gebruik deze inzichten om een doelgericht plan op te stellen. Maak vast een start met onze tips om de werksfeer te verbeteren!

Schrijf een reactie

Wordt niet publiek getoond.

Je gebruikt een oude browser, waardoor deze website niet werkt.
Update naar een modernere browser.