Help, mijn partner wil niet mee naar het theater!


Gepubliceerd op 17 juli 2017 in Kunst & cultuur door Gwendolyn Vincent Er zijn 0 reacties

Ruim 45% van de CultuurWerkt! leden gaat het liefst met zijn/haar partner naar het theater. Maar wat als je partner liever voor de tv dan in het theater zit? 

Eerder hadden we het al over 15 obstakels om naar het theater te gaan (en hoe ze te overwinnen). Als één van die obstakels een partner met tegenzin is, kun je altijd nog een goede vriend(in) meenemen, zoals 26% van onze leden doet. Familieleden zijn ook populair: 7% van de CultuurWerkt! leden gaat graag met één of beide ouders een avondje uit. 

Maar hoe leuk is het om juist een cultuurbarbaar mee naar het theater te krijgen en hem of haar te laten beleven dat toneel allang geen dramatisch geschreeuw meer is? Met deze tips krijg je jouw partner zeker mee naar het theater!
 


 

Voor ieder wat wils
Probeer hem of haar te verleiden met iets wat goed bij zijn of haar interesses aansluit. Iemand die het liefst naar sport op tv kijkt zal je waarschijnlijk niet zo snel mee krijgen naar een marathonvoorstelling van Shakespeare. Echter, de Sportmonologen waar (oud-)sporters zoals wielrenner Karsten Kroon, schaatser Stefan Groothuis, atlete Nelli Cooman en bokser Arnold Vanderleyde vertellen over hun leven kan wat meer enthousiasme opwekken (deze zomer te zien op de Parade).

Voor de serieuze partner die liever feiten dan fictie heeft zijn DE VERLEIDERS een goede introductie in het theater: eerder maakten DE VERLEIDERS al voorstellingen over de bankensector en het zorgstelsel. In hun nieuwe voorstelling Stem Kwijt nemen ze de democratie en Nederlandse politiek onder de loep: leerzaam en vermakelijk! 

Woon je samen met een filmfreak? Neem hem/haar mee naar Het Concertgebouw voor een avondje film muziek; het Concertgebouworkest speelt een paar keer per jaar (bijvoorbeeld met Kerst, Valentijnsdag en in de zomer) muziek uit o.a. The Godfather en Harry Potter, en dat alles in de prachtige setting van Het Concertgebouw. Wie weet komen jullie daarna nog eens terug voor een klassiek concert! 

Whisky & Cocktails
Gaat je partner echt niet uit zichzelf naar de schouwburg, maar houdt hij wel van een goede borrel, dan is er nog de virtuele whisky reis in diverse theaters in Nederland. 

Wil jij toch per sé naar de nieuwe musical On your feet - over het leven van Gloria Estefan - Maar ziet je partner het totaal niet zitten? Boek dan in ieder geval je kaarten via CultuurWerkt!; je krijgt dan per kaartje een welkomstcocktail cadeau, en na zo’n drankje gaan die voetjes vast van de vloer! ; )

Zijn alle suggesties tevergeefs, en krijg je je partner echt niet mee? Neem dan de (klein)kinderen lekker mee voor een theaterbezoek – zoals 18% van onze leden doet – en gun je partner gewoon een lekkere middag of avond vrij! 

#CultuurChallenge
Heb jij thuis of op kantoor ook een cultuurbarbaar naast je zitten die je graag eens naar een voorstelling mee zou krijgen? Laat ons via info@cultuurwerkt o.v.v. ‘cultuurchallenge’ weten wie, waarom en naar welke voorstelling en wie weet helpen we jou om die #cultuurchallenge werkelijkheid te maken!

Schrijf een reactie

Wordt niet publiek getoond.

Je gebruikt een oude browser, waardoor deze website niet werkt.
Update naar een modernere browser.