Hoe word ik een aantrekkelijke werkgever?


Gepubliceerd op 19 september 2016 in Arbeidsvoorwaarden door Tineke Druijf Er is 1 reactie

De Nederlandse economie trekt aan en organisaties gaan meer investeren in groei. Jouw organisatie presteert beter op het moment dat je talent weet aan te trekken én te behouden. Wat moet je doen om een aantrekkelijke werkgever te zijn?

Schaarste op de arbeidsmarkt

De vraag naar goed opgeleid personeel stijgt en er wordt een schaarste voor talentvolle medewerkers voorzien. Voornamelijk in de sectoren IT, finance en zorg moeten organisaties extra hun best doen om goede medewerkers te vinden en te behouden.

Randstad benadrukt dat steeds meer talentvolle potentials voor start-ups en het MKB kiezen. Voor grote corporates betekent dit dat het in de toekomst lastiger wordt om talent aan te trekken en te behouden. Wat doen start-ups en het MKB goed? En hoe kunnen grote corporates werken aan een aansprekend imago en manieren om medewerkers tevreden te houden?

Wat doen aantrekkelijke werkgevers goed?

Onderzoek van Randstad toont aan dat medewerkers op zoek zijn naar de volgende 5 factoren bij een werkgever:

  1. Prettige werksfeer;
  2. Salaris en werknemers benefits;
  3. Baanzekerheid op lange termijn;
  4. Goede balans werk en privé;
  5. Financieel gezond.

Dit laat zien dat organisaties die een prettige werksfeer creëren en dit weten te communiceren naar de arbeidsmarkt, het meest aantrekkelijk zijn. Een prettige werksfeer wordt onder andere gekenmerkt door prettige collega’s, ruimte en vertrouwen en betekenisvol werk. Voornamelijk de laatste twee factoren zijn kenmerken van werken bij start-ups en MKB ondernemingen.

Lifestyle voordelen

Om nog aantrekkelijker te worden kun je als organisatie, volgens Randstad, lifestyle voordelen inzetten. Op deze manier kan een aansprekende werkomgeving worden gecreëerd. Voorbeelden van lifestyle voordelen zijn; de aanwezigheid van een coffeebar, het dragen van casual kleding, een fitnessruimte, massages en ludiek ingerichte vergaderruimtes. 

Concluderend

Het binnenhalen en behouden van talent is een grote uitdaging voor organisaties. Als werkgever word je genoodzaakt aantrekkelijk te zijn. Het creëren en uiten van een prettige werksfeer gecombineerd met een aansprekende cultuur maakt jouw organisatie aantrekkelijk voor talentvolle medewerkers.

Cultuur werkt! Lees meer over de positieve effecten van cultuur.

1 reactie

Suzan · 06 november 2017

Ik las laatst <a href="https://rotterdam-loodgietersbedrijf.nl/steeds-meer-vraag-naar-mbo-loodgieters">een artikel</a> waarin te lezen was dat er eigenlijk een tekort aan personeel is (in sommige branches). Dit betekent natuurlijk dat je als werkgever echt iets te bieden moet hebben om mensen te vinden die voor jouw willen werken. Dit is een interessante ontwikkeling als je het vergelijkt met een aantal jaren terug waarin er veel te weinig werk was en het ook niet zo moeilijk was voor bedrijven om personeel te vinden.

Schrijf een reactie

Wordt niet publiek getoond.

Je gebruikt een oude browser, waardoor deze website niet werkt.
Update naar een modernere browser.