Iedereen gelukkig op kantoor? 4 tips!


Gepubliceerd op 23 januari 2017 in Geluk door Marouschka Promes Er zijn 0 reacties

Medewerkers zijn het goud van je organisatie. Daarom wil je dat zij zich goed voelen op het werk. Maar kun je dat beïnvloeden? En hoe doe je dat dan? Begin er vandaag nog mee aan de hand van deze tips!

Hoe word je gelukkig?
De geluk- en werkindex 2015 van Happiness Works laat zien dat er veel bij werkgeluk komt kijken. De belangrijkste factoren zijn goede onderlinge relaties, autonomie, een inspirerende werkomgeving en uitdagend en zinvol werk. Het klinkt allemaal heel logisch, maar hoe kun je dat in de praktijk voor elkaar krijgen?

Smells like teamspirit
Volgens psycholoog Onno Hamburger is het belangrijk om vriendschappen op te bouwen met collega’s. Dit heeft direct effect op het geluksgevoel. Vriendschappen kun je niet forceren, maar een startpunt is het hebben van dezelfde interesses.

Wij zorgen daarom dat we op maandagochtend eerst de hoogtepunten van het weekend bespreken, voordat we overgaan op serieuze werkpraat. We gaan tenminste een keer per maand samen op pad. Van een pubquiz tot een dansvoorstelling of borrelen op vrijdagmiddag. Door samen ook buiten kantoor tijd met elkaar door te brengen leer je elkaar op een heel andere manier kennen. Werk en privé gescheiden? Niet altijd dus. 

1-dagsvakantie
Medewerkers krijgen steeds meer vrijheid om hun functie zelf in te vullen. Het liefst willen ze daarbinnen zelf de touwtjes in handen houden. Maar hoe zorg je ervoor dat ze niet vervallen in routine en vaste patronen?

Zorg je ervoor dat ze geïnspireerd blijven. Een van onze zakelijke relaties plant samen met een vriend elke maand een middag in om naar het museum of een voorstelling te gaan. Ze noemen dit hun 1-dags vakantie, omdat ze daarna weer geïnspireerd en opgeladen zijn. Vol nieuwe ideeën en energie. En ook nog een stuk goedkoper dan een gemiddelde managementtraining.

Geen schilderij boven je bank maar boven je bureau
Kunst in de werkomgeving maakt niet alleen gelukkiger, het verhoogt ook de creativiteit en productiviteit. Medewerkers werken 15% effectiever in een met kunst aangekleed kantoor dan in een kale, industriële omgeving. Het gaat dan natuurlijk niet om de motiverende posters met ‘There’s no I in Team’ of ‘I see challenges, not problems’. Het zijn juist opvallende kunstwerken en installaties die je even laten ontsnappen uit de routine. 

Volgens Dr. Craig Knight worden medewerkers zo geïnspireerd en intellectueel uitgedaagd, doordat je letterlijk omgeven bent door innovaties en nieuwe ideeën. Want zeg nou eerlijk, waar word jij meer door uitgedaagd? Een gaaf abstract schilderij met felle kleuren en gekke vormen of een beige gestucte muur?

Kunst aan de muur bij de Deutsche Bank ©

Yes we can!
Voor medewerkers wordt het steeds belangrijker dat de organisatie niet alleen gericht is op het financiële resultaat. Maatschappelijke waarde, echt iets kunnen betekenen voor je omgeving, dat is waar je plezier uit haalt in je werk. Als jouw organisatie echt een mooi maatschappelijk doel nastreeft, kun je daar samen met je team, met volle energie, voor gaan.

Als marketeer bij BCA-CultuurWerkt! zorg ik er niet alleen voor dat iedereen weet dat BCA-CultuurWerkt! bestaat. Ik zorg er elke dag voor dat meer mensen genieten van cultuur en draag zo mijn steentje bij aan de cultuursector. Dit maakt mijn werk niet alleen leuk, maar geeft me ook het gevoel dat mijn werk echt een verschil maakt.

Conclusie
Houd jij als werkgever goed de teamspirit in het oog? Zorg je dat je medewerkers inspiratie zoeken en uitgedaagd worden door de werkomgeving? Werken jullie daarbij ook samen naar een mooi gezamenlijk doel? Dan komt het met jullie wel goed.

Zorg ervoor dat kunst, cultuur, creatieve uitdaging en inspiratie onderdeel zijn van jouw organisatie. In ruil hiervoor krijg je creatieve, betrokken en gelukkige medewerkers terug.

Benieuwd hoe je structureel de creativiteit van medewerkers kunt stimuleren? Neem contact met ons op via 020-7888811 of info@cultuurwerkt.nl.

Schrijf een reactie

Wordt niet publiek getoond.

Je gebruikt een oude browser, waardoor deze website niet werkt.
Update naar een modernere browser.