Inspiratie en creativiteit, dé beste wensen voor 2019!


Gepubliceerd op 14 januari 2019 in Cultureel nieuws door Esther Jousma Er zijn 0 reacties

We blikken terug op een geslaagd en cultureel 2018. In het afgelopen jaar mocht CultuurWerkt! vele nieuwe leden verwelkomen, maar liefst 15.000 medewerkers zijn door hun werkgevers blij gemaakt met ons cultuurprogramma. Hier zijn we heel trots op!

Maak werk van creativiteit & vitaliteit
Want cultuur is niet alleen voor de bühne. Als aanjager van creativiteit en vitaliteit is het een onmisbaar instrument voor het succes van moderne ondernemingen. Vitale en gelukkige mensen werken harder en melden zich minder vaak ziek. Creatieve mensen zien kansen en oplossingen die voor anderen verborgen blijven. Kortom, het verankeren van kunst en cultuur in de bedrijfsvoering levert een dubbel voordeel op. Naast loyale en productieve werknemers, krijg je er een innovatieve en wendbare organisatie voor terug.

Toekomstbestendige organisaties
De kracht van creativiteit valt namelijk niet te onderschatten en neemt alleen nog maar toe. Creatieve organisaties hebben de toekomst omdat ze sneller tot vernieuwing en verandering kunnen komen én omdat ze aantrekkelijker zijn voor jong talent. In 2020 bestaat de helft van de beroepsbevolking uit millennials. Wil je die groep aanspreken en blijvend aan je binden, dan moet je creativiteit en zelfontwikkeling alle ruimte geven.

Het thema van de tweede editie van de Dag van Kunst & Cultuur was daarom ook: Maak werk van creativiteit & vitaliteit. Tijdens de centrale kick-off in het EYE filmmuseum ontstond een interessante dialoog tussen managers uit het bedrijfsleven en onze cultuur partners over het belang van creativiteit voor de werkvloer van de 21e eeuw.

Cultuur op de Werkvloer
Bij cultuur denk je misschien niet meteen aan de werkvloer; een theater of een museum past meer in het patroon. Toch heeft CultuurWerkt! ook het afgelopen jaar weer met veel succes diverse creativity boosts georganiseerd bij bedrijven door heel Nederland om zo te werk te maken van vitaliteit en creativiteit. Voor je beeld; het Nederlands Kamerorkest verzorgde de mooiste klanken op de werkvloer van het HagaZiekenhuis en de kantoortuinen van Robeco werden tijdelijk omgetoverd tot een pop-up jazzclub!

Het is zeer inspirerend om te ervaren dat steeds meer organisaties onze visie onderschrijven en zelf ook werk maken van creativiteit en vitaliteit door hun medewerkers een cultuurlidmaatschap aan te bieden en hen zo te stimuleren gebruik te maken van het mooiste culturele aanbod van Nederland.

Mijn wens voor 2019 is om nóg meer bedrijven en cultuurmakers met elkaar verbinden. 
Want één ding is zeker; CultuurWerkt! 

Ik kijk uit naar een nieuw jaar vol inspiratie en creativiteit!

Esther Jousma
Directeur CultuurWerkt!

PS. Blok dinsdag 12 november 2019 alvast in je agenda en kom naar al weer de 3e editie van de Dag van Kunst en Cultuur. Maak werk van creativiteit & vitaliteit en zet jouw organisatie op voorsprong!

Schrijf een reactie

Wordt niet publiek getoond.

Je gebruikt een oude browser, waardoor deze website niet werkt.
Update naar een modernere browser.