Interview: Plien & Bianca


Gepubliceerd op 28 maart 2017 in Cultureel nieuws Er is 1 reactie

Cabaretduo Plien & Bianca staan dit seizoen voor het eerst samen in het theater met het komische stuk Slippers. Wij spraken met Plien & Bianca over de voorstelling.

Jullie zijn bekend van jullie cabaretvoorstellingen. Waarom nu opeens een toneelstuk? 
'We wilden al jarenlang samen met Bas en Peter van Droog Brood een toneelstuk maken. Slippers kwam op ons pad en dat bleek de gedroomde komedie voor ons. Toen bleek dat het DeLaMar Theater nog een lange periode vrij had voor ons, was het idee geboren.' 

Kan je iets meer vertellen over de voorstelling?
'De voorstelling is een aaneenschakeling van misverstanden en dolkomische momenten. De personages wringen zich in allerlei bochten om te voorkomen dat hun geheimen uitkomen.
Bianca speelt Ginny en Plien speelt Sheila. Ginny heeft een geheime relatie gehad met Philip, de man van Sheila, en gaat naar hun huis om het officieel uit te maken omdat ze nu met Greg (Peter) is. Greg is haar achtervolgd en zit al aan de koffie bij Sheila en Philip (Bas). Er ontstaat dan een hele gekke situatie waarbij niemand wil dat de waarheid boven tafel komt. Dan blijken er nog meer geheimen te zijn….' 

'De voorstelling is een aaneenschakeling van misverstanden en dolkomische momenten.'  

De voorstelling speelt zich af in de jaren zeventig. Hoe vonden jullie de kostuums? 
Het zijn heerlijke kostuums door Arno Bremers. We hebben zoveel plezier gehad tijdens de fotoshoot en voelen ons helemaal op ons gemak in deze kleding. We willen ze wel mee naar huis nemen!

Hoe zien jullie de samenwerking met de heren van Droog Brood voor je? Worden dat nog wel serieuze repetities of is dat alleen maar lachen, gieren en brullen?
Tijdens de scriptlezing hebben we al erg veel gelachen, het zal nog lastig worden tijdens de repetities om serieus te gaan repeteren! Maar gelukkig hebben we onze regisseur Gijs die ons bij de les houdt.

Slippers is van donderdag 13 april t/m vrijdag 2 juni te zien in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Bestel hier je kaarten en ontvang een rangupgrade!

1 reactie

Anoniem · 28 maart 2017

Ik heb Plien & Bianca al vaker gezien in het theater, non stop slappe lach. Ik ben heel benieuwd naar dit toneelstuk!

Schrijf een reactie

Wordt niet publiek getoond.

Je gebruikt een oude browser, waardoor deze website niet werkt.
Update naar een modernere browser.