Lunchconcert bij Falck


Gepubliceerd op 5 oktober 2017 in Geluk door Redactie CultuurWerkt! Er is 1 reactie

Een concert in de bedrijfskantine tijdens de lunch? Het kan! Vlak voor de zomervakantie werden medewerkers van Falck een fijne zomer toegewenst in de kantine, met concerten van funkmuzikant Ingmar Glerum en gypsy swing band Pierre et le Optimistes. Charlotte Wevers en Cornelia La Rocca van Falck delen hun ervaring.

Hoe kwamen jullie op het idee om lunchconcerten in de bedrijfskantine te organiseren?
"Falck was aanwezig bij het Inspiratieontbijt van CultuurWerkt!. Hier vertelde Roy Cremers, directeur van Voordekunst, hoe belangrijk het is om muziek en cultuur op de werkvloer te hebben. Hieruit ontstond bij ons het idee om de leden van de PV te voorzien van een lunchconcert. Een keer iets anders dan de standaard uitjes, en muziek vindt iedereen leuk!"

Kostte het veel tijd en werk om het te regelen?
"Nee, helemaal niet! Het was superleuk om te organiseren. CultuurWerkt! heeft ons geholpen om via Voordekunst verschillende artiesten te benaderen. Wij kregen muziekstukjes toegestuurd waardoor wij een goede keuze konden maken voor de artiesten die bij ons paste."

Hoe waren de reacties van jullie medewerkers?
"Heel verschillend maar iedereen was heel erg enthousiast. Wij zijn een trainingsbedrijf en hebben hierdoor ook van een aantal van onze cursisten leuke en positieve terugkoppeling gekregen. Ook hebben wij aan de leden van de PV een presentje uitgereikt tijdens deze concerten. Dit hebben we vooraf gecommuniceerd zodat iedereen op de dagen dat de lunchconcerten plaatsvonden sowieso in de kantine aanwezig was."

En hoe vonden de muzikanten het om ineens ’s middags in een bedrijfskantine te spelen? 
"De artiesten hebben zich heel erg flexibel opgesteld en vonden het leuk om een keer in een andere setting te spelen. Na afloop hebben wij ook nog even kunnen kletsen met de artiesten over waar ze normaal spelen en dergelijke."

Voor herhaling vatbaar? 
"Ja zeker voor herhaling vatbaar! Personeel, cursisten en artiesten waren allemaal heel erg enthousiast. Op naar het volgende concert!"

Wil jij medewerkers ook inspireren door cultuurbelevingen naar de werkvloer te halen? Bekijk de mogelijkheden voor een creativity boost op de Dag van Kunst & Cultuur

1 reactie

Anoniem · 10 oktober 2017

Super leuk idee dit! Ik ga het bij ons ook voorleggen, wordt vervolgd ;-)

Schrijf een reactie

Wordt niet publiek getoond.

Je gebruikt een oude browser, waardoor deze website niet werkt.
Update naar een modernere browser.