Musicalkaartjes prijzig? ’t is maar hoe je het bekijkt!


Gepubliceerd op 22 mei 2018 in Kunst & cultuur door Mance Spoorenberg Er is 1 reactie

We weten het allemaal, een avond naar een waanzinnige musical vergeet je niet snel. Maar de prijs blijft toch een dingetje. Gemiddeld kost het tussen de 40 en 100 euro om naar een musical te gaan. Zit je het liefst eerste rang? Dan tikt het zeker aan. Maar waarom zijn musicals zo duur? En kan je ook een avondje genieten zonder dat het een rib uit je lijf kost? CultuurWerkt! zocht het uit.

Voordelig naar de mooiste musicals en cultuur?

Word Lid

1. Een kijkje in de boekhouding
De wereldberoemde componist Andrew Lloyd Webber legt uit aan de BBC: “Musicals zijn verschrikkelijk arbeidsintensief. Over het algemeen zijn de ticketprijzen heel redelijk als je bedenkt wat de kosten zijn van de totstandkoming en het draaien van een musical.” Bedenk maar eens hoeveel mensen jouw avondje uit mogelijk hebben gemaakt. Allereerst heb je de sterren die op het podium staan. Daarachter staat een heel team aan stemcoaches, choreografen, decorbouwers, licht- en geluidsspecialisten, productieassistenten, de kap en grime, kostuummakers, de hostess die je welkom heet en iemand die je van je pauzedrankje voorziet. Kortom het budget vliegt erdoorheen. Dan hebben we het nog niet eens over de kosten voor de repeteerruimtes, materiaalkosten, stookkosten en promotiekosten. Deze uitgaven in de productiekosten zie je terug in je ticketprijs.

CATS productie

2. Stoelendans
Natuurlijk zou iedereen op die premium stoelen op de eerste rang willen plaatsnemen. Maar voor een redelijke prijs kun je ook vaak andere prima plekken krijgen. Dan zit je echt niet weggestopt achter een pilaar. Kies voor een middenweg, en ga voor een plek op de derde rang. Je zakt weg in dezelfde rode, pluchen stoelen en je hebt overzicht van alle spannende dingen die er in de zaal gebeuren. Tip: Bekijk online de plattegrond van de theaterzaal. Zo kan je bijvoorbeeld ook terechtkomen in één van de logés aan de zijkant van de eerste rang. En soms is de vierde rij in een kleinere zaal lang zo slecht nog niet. Onderzoek dus de zaalplattegrond en het stoelenplan voordat je investeert.

Zaalindeling Carré

3. Vergeet de kleintjes niet
Fan van grote producties zoals Soldaat van Oranje of MAMMA MIA! Musical? Geef een kleinere productie ook eens een kans. Daar liggen de prijzen meestal iets lager. Zo produceert Volle Zaal Producties maatschappelijk getinte musicals, heeft het DeLaMar Theater regelmatig musicals zoals Selma Ann Louis  en The Bridges of Madison County op het programma staan en kan je met Dansmakers Amsterdam naar producties zoals She Loves Me gaan. Waarschijnlijk bestaat de cast uit minder bekende namen of is het theater iets minder groot. Dat vergeet je direct zodra iemand een dijk van een stem heeft! Tip: hou ook de early bird aankondigingen in de gaten. Daarmee scoor je vroegtijdig kaarten met voordeel. Ook zijn try-outs en het bijhouden van diverse voordeelsites manieren om met korting een musicalkaartje te kunnen scoren.

4. Positieve mindset
Ja, musicaltickets kosten vaak een lieve duit. Maar met deze tips kan je het ook met een wat positievere mindset bekijken. Zie een avondje genieten van zang, dans en kostuums als een echte verwennerij waar je met liefde voor hebt gespaard. Daarnaast is het bezoeken van een Broadway musical in een prachtige locatie zoals het Koninklijk Theater Carré niet iets wat je dagelijks doet. Maak van een avondje musical dus een echt een speciaal uitje en geniet!

CultuurWerkt! heeft ook musicals in het aanbod! Mét voordeel, want wat extra korting is altijd mooi meegenomen.

Word Lid
 

1 reactie

Gerda · 24 juni 2018

Ik ben benieuwd.

Schrijf een reactie

Wordt niet publiek getoond.

Je gebruikt een oude browser, waardoor deze website niet werkt.
Update naar een modernere browser.