Must see dit seizoen: 5x fotografie


Gepubliceerd op 11 september 2017 in Kunst & cultuur door Gwendolyn Vincent

Fotografie liefhebbers opgelet, ook in het nieuwe culturele seizoen valt er weer veel moois te zien (en te kopen!). Wij geven 5 tips!

1. Museum Hilversum - Bling Bling Baby
Nu te zien in Museum Hilversum: Bling Bling Baby; een tentoonstelling over de grenzen van schoonheid, met werk van diverse fotografen waaronder Miles Aldridge en David LaChappele. Te zien tot en met 15 oktober 2017. 

2. Nederlands Fotomuseum - Genesis | Sebastião Salgado
Het Nederlands Fotomuseum is nieuw in het aanbod van CultuurWerkt! We zijn trots op onze samenwerking met dit indrukwekkende museum op de Wilhelminapier in Rotterdam. Goed bereikbaar met het openbaar vervoer en lunchen doe je daarna natuurlijk bij Hotel New York! 

3. Unseen Amsterdam 
Jaarlijks organiseert Unseen een van Europa’s grootste en meest gerenommeerde fotografie evenementen, Unseen Amsterdam, waar talent wordt ontwikkeld, gestimuleerd en gevierd. Dit jaar is er tijdens Unseen Amsterdam van 22-24 september weer een uitgebreid programma dat geheel in het teken staat van nieuw werk en jong talent. Met initiatieven als de Fair, CO-OP, de Living Room (sprekersprogramma) en de Book Market, brengt Unseen de meest recente ontwikkelingen binnen de fotografie voor het voetlicht. Genoeg te zien dus! 

 

4. Streets of the World Photo Museum
De Nederlandse fotograaf Jeroen Swolfs trok in 2009 de deur achter zich dicht voor een ambitieuze reis. Hij bezocht álle landen ter wereld om er foto’s te maken van het straatleven anno nu. Het indrukwekkende resultaat van zijn reis is nu te zien in het Streets of the World Photo Museum op het Hembrugterrein in Zaandam.

5. Panorama Mesdag
Dat je in Den Haag het imposante panorama dat Hendrik Willem Mesdag in 1880 schilderde kan bekijken weten veel mensen wel. Maar wist je dat Panorama Mesdag meer is dan alleen dit werk? Zo kan je er tot 22 oktober 2017 ook de tentoonstelling Comfort Zone bekijken met foto’s van nietsvermoedende badgasten door de Litouwse kunstenaar Tadao Cern.

Je gebruikt een oude browser, waardoor deze website niet werkt.
Update naar een modernere browser.