Ontspanning als arbeidsvoorwaarde


Gepubliceerd op 17 mei 2016 in Arbeidsvoorwaarden door Marouschka Promes Er zijn 0 reacties

De toenemende arbeidsmobiliteit heeft een ware war for talent ontketend. Een goed moment om hetgeen wat werkzoekenden aantrekt of afstoot, onder de loep te nemen: de arbeidsvoorwaarden. Welke mogelijkheden zijn er om je als organisatie te onderscheiden?

Ontwikkeling arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden zijn oorspronkelijk opgesteld om de werknemer te beschermen tegen onder andere onredelijke werktijden, te lage lonen en barre arbeidsomstandigheden. In de loop der jaren is het ook een middel geworden om toekomstige werknemers aan te trekken en huidige medewerkers te behouden. Een groot deel van werkend Nederland geeft aan dat dit het belangrijkste aspect is wat een werkgever aantrekkelijk maakt. Echter, traditionele arbeidsvoorwaarden zoals een dertiende maand of lease auto, hebben bij de huidige generatie niet altijd impact. 

Onderscheid je van de rest

Het besef dat deze generatie niet te vangen is voor een laptop van de zaak of iets dergelijks, dwingt werkgevers om out of the box te denken. Een aantal organisaties heeft dit al aardig onder de knie. Werknemers van Netflix mogen bijvoorbeeld het eerste jaar na de geboorte van hun kind zelf bepalen hoe vaak en lang ze betaald thuis blijven. Bij Tony’s Chocolonely wordt een gezonde leefstijl gestimuleerd door een vergoeding voor sportschoenen en een bonus voor niet roken en een gezonde BMI uit te keren. Netflix en Tony’s Chocolonely onderscheiden zich door op de behoeften van de medewerkers in te spelen.

Ontspanning als arbeidsvoorwaarde

Met de stijgende werkdruk wordt ontspanning, zowel binnen als buiten werktijd, steeds belangrijker. Momenteel wordt ontspanning door een groot deel van de organisaties in Nederland gestimuleerd, aan de hand van bijvoorbeeld sportabonnementen en stoelmassages. Steeds meer organisaties ontdekken ook de positieve effecten van cultuurparticipatie op mentale ontspanning. Door werknemers structureel culturele uitjes te laten ondernemen, wordt mentale ontspanning buiten werktijd gestimuleerd. 

Frisse wind door de arbeidsvoorwaarden

Uiteraard hoeft het niet allemaal zo extreem als bij Netflix en Tony’s Chocolonely, maar het kan geen kwaad om met een frisse blik naar de huidige arbeidsvoorwaarden te kijken. Vraag je af: is dit nog hoe wij ons als werkgever willen profileren? Als het antwoord op deze vraag nee is, is het de hoogste tijd de arbeidsvoorwaarden op de schop te nemen. Begin bij het inventariseren van de behoeften en verken van daaruit de mogelijkheden.

Hoe staat het ervoor met jullie arbeidsvoorwaarden?

Schrijf een reactie

Wordt niet publiek getoond.

Je gebruikt een oude browser, waardoor deze website niet werkt.
Update naar een modernere browser.