Wat zijn 'mood enhancers' op de werkvloer?


Gepubliceerd op 3 april 2017 in Geluk door Marouschka Promes Er zijn 3 reacties

Het grootste deel van de dag breng je door op kantoor. De ‘Debiteuren Crediteuren’ kantoren met systeemplafonds en grijze archiefkasten verdwijnen langzaam uit het bedrijfsleven, met hippe startups, co-working spaces en koffiebarretjes in het bedrijfspand. Maar hoeveel pingpongtafels en loungecorners er ook in de kantoortuin zijn, echte werksfeer komt door je collega’s. Een goed team is essentieel voor het werkgeluk en de productiviteit. Wat zijn de echte mood enhancers op de werkvloer? En welke rol kan je daarin spelen als leidinggevende?


Goed voorbeeld doet goed volgen
Een goed humeur is aanstekelijk. Als jij elke dag opgewekt en blij het kantoor binnen stapt, is de kans groot dat de rest van het team hierin meegaat. Zoek actief aansluiting bij het team zodat je meteen kunt signaleren wanneer iemand bijvoorbeeld niet lekker in zijn vel zit. Als de verbinding tussen teamleden geen prioriteit is en er weinig contact wordt gelegd vanuit de leidinggevende, zal de rest van het team ook niet gemotiveerd zijn om dat te doen. Niet met elkaar, en al helemaal niet met de manager. 
Moeilijk hoeft dat niet te zijn. Deel wat jou bezighoudt met je collega’s; van een grappig filmpje tot een goed boek dat je hebt gelezen. Moet het altijd werk gerelateerd zijn? Juist niet! Wanneer de werkdruk hoog is, kan zoiets ontspanning en misschien zelfs inspiratie bieden.

Waardering
Sociaal leidinggeven vraagt om erkenning van de talenten en optimale benutting daarvan. Krijgen teamleden voldoende vrijheid om talenten te ontwikkelen en voelen zij zich gewaardeerd en gehoord? Wanneer dit niet het geval  is, komt het sociale klimaat onder druk te staan. Als een medewerker goed werk heeft geleverd, laat het hem weten! In het bedrijfsleven heeft men de neiging pas een gesprek aan te gaan wanneer er iets misgaat. Waarom eigenlijk? Voorkomen is toch beter dan genezen? Geef het zelfvertrouwen van medewerkers een boost en je zult zien dat de kans op fouten kleiner wordt. 

Out of office
Je weet meestal wel bij welke collega je kunt aankloppen voor dat marketingrapport of die technische vragen. Maar weet je ook wie je het beste advies kan geven over goede films? Of welk restaurant een absolute aanrader is?
Tijd met elkaar doorbrengen buiten werktijd of buiten het kantoor zorgt voor een heel andere dynamiek en interactie. Een personeelsuitje of teamdag naar een ontroerende musical of spectaculaire tentoonstelling doet wonderen voor de collectieve werksfeer. Simpelweg omdat men zich ook anders gedraagt in een andere omgeving. Medewerkers leren elkaar op een andere manier kennen en ontdekken misschien zelfs gedeelde interesses. 
 

'Een personeelsuitje naar een musical of tentoonstelling doet wonderen voor de collectieve werksfeer'
 

There’s no “I” in team
Een absolute dooddoener op de werkvloer is een onderlinge concurrentiestrijd. Dit gebeurt wanneer medewerkers het gezamenlijk doel uit het oog verliezen en zich richten op persoonlijk gewin. Ook hier speelt de leidinggevende een belangrijke rol. Door transparante communicatie over de resultaten en ieders individuele bijdrage eraan, is de kans op onderlinge concurrentie een stuk kleiner. Ook hier komt waardering weer om de hoek kijken. Een medewerker die zich gewaardeerd voelt, ziet anderen ook niet als bedreiging.

Ontspanning op de werkvloer
Ten slotte: stimuleer ontspanning! Juist op de werkvloer. De één vindt ontspanning in dat sigaretje en de ander in een potje tafeltennis. De bedoeling is dat medewerkers een moment nemen waar zij even niet met het werk bezig zijn.  Veel organisaties bieden al zogenaamde ontspanningsruimtes of stoelmassages, maar denk ook eens aan een mini-concert in de kantine tijdens de lunch. De organisatie Falck B.V. heeft vlak voor de zomervakantie in 2016 medewerkers verblijd met concerten van jonge muzikanten tijdens de lunch. Directe ontspanning én ruimte voor creativiteit en inspiratie, op een alledaagse plaats. Zo beleef je die kantine en je omgeving ineens heel anders. 


 

Conclusie
De werksfeer is bepalend voor de productiviteit en het werkplezier van medewerkers. Collega’s hebben elkaar niet voor het uitkiezen, maar met een paar simpele acties kan de sfeer op kantoor aangenaam worden voor iedereen. Als leidinggevende dien je hierin het goede voorbeeld te geven. Zorg ervoor dat je een lach op je gezicht hebt en je waardering uit aan alle teamleden. Stimuleer onderlinge verbinding en ontspanning op de werkvloer.

3 reacties

Annelies Hovestad · 12 april 2017

Menselijkheid op de werkvloer! Dat zoekt iedereen.
In Nederland leeft er in veel bedrijven en bij veel mensen het idee dat alles snel moet. Inmiddels zie ik ook anders.
Menselijkheid, onderling contact en respect voor ieders tempo helpt immens veel om de sfeer goed te houden, de motivatie en daarmee de kwaliteit. Als ik dit artikel lees wordt ik graag de leidinggevende die zichzelf meeneemt in haar taak.

Anoniem · 06 april 2017

Wat een geweldig artikel, zou voor alle bedrijven het uitgangspunt moeten zijn om dit te realiseren. Jammer dat we toch zo in die vaste patronen blijven steken en niet open staan om een cultuurverandering in gang te zetten. Dank je wel voor de tips.

Anoniem · 05 april 2017

Originele én leuke invalshoek om invulling te geven aan het principe 'lead by example'. Dank voor de tips!

Toon meer reacties (1)

Schrijf een reactie

Wordt niet publiek getoond.

Je gebruikt een oude browser, waardoor deze website niet werkt.
Update naar een modernere browser.