Samen er op uit in de kerstvakantie


Gepubliceerd op 7 december 2017 in Tips door Sanne Dekker Er zijn 0 reacties

December is inmiddels aangebroken, de kerstvakantie komt nu wel heel dichtbij en dat betekent dat je wat meer tijd voor jezelf kan nemen! Genieten van een goed boek met uitzicht op de kerstboom klinkt natuurlijk niet verkeerd. Maar zeg nou zelf: een extra voordelig avondje uit met familie klinkt toch veel beter?

En dat komt goed uit, want tijdens de kerstvakantie zijn er door het hele land mooie voorstellingen te zien! Spectaculaire shows, schattige familievoorstellingen of onvergetelijke kerstconcerten, er is voor ieder wat wils. De volgende vijf mag je in ieder geval niet missen!

1. Grootste kerstborrel van Nederland
Tijd om te swingen! Luid de kerstvakantie op vrijdag 22 december feestelijk in met de grootste live kerstborrel van Nederland: Funky Pianos XXL. Samen met OG3NE, Mike Peterson en Re-Play organiseert Funky Pianos een waanzinnig optreden in de Silverdome in Zoetermeer.

2. Kerst met Elvis
Optimaal genieten van de kerstsfeer? Haal je hart op tijdens de gevarieerde, magische kerstshow Christmas with the King waarin Grahame Patrick samen met the Stamps Quartet Elvis laat herleven in AFAS Live. Of bezoek The Christmas Show waarin het populaire kerstverhaal A Christmas Carol van Charles Dickens op spectaculaire wijze vertaald naar de tijd van nu. Gespeeld door een sterrencast met o.a. Yolanthe Sneijder-Cabau, Carlo Boszhard en Glennis Grace.

3. Klassieke kerstconcerten
Ook de klassieke kerstconcerten mogen natuurlijk niet ontbreken. Van tedere muziek met melancholische klanken tot kerstklassiekers van wereldberoemde componisten. Hét klassieke stuk in de kerstperiode is toch wel Händels Messiah. Dirigent en Barok-specialist Pieter Jan Leusink speelt met dezelfde bezetting die Händel gebruikte tijdens de première in Dublin: zestien zangers die in een lijn opgesteld staan, orkest zonder hobo’s, maar met baroktrompet en pauken.

4. Voor de kleintjes
Om de kleintjes zoet te houden is er een heel assortiment aan familievoorstellingen. Zo komen Grote Beer en Kleine Beer, bekend van het wereldberoemde prentenboek Welterusten, Kleine Beer (4+), voor het eerst naar het theater. Na de voorstelling mag iedereen met Kleine Beer op de foto!

Maar ook vele sprookjes komen voorbij: de klassiek-romantische balletvoorstelling Sleeping Beauty, de hilarische familiemusical Hans en Grietje en het muzikaal theaterspektakel Beauty en het Beest zijn allemaal te bewonderen in de kerstvakantie. Niet alleen leuk voor de kinderen, neem gerust alle tantes, ooms, opa’s en oma’s mee! Je kan bij ons namelijk tot 8 kaarten bestellen.

5. Luid het nieuwe jaar in
Als je alle drukte van kerst weer gehad hebt, is het tijd om voor te bereiden op Oud en Nieuw. Altijd al een fan geweest van de Top 2000? Je kan het nu live meemaken in het Top 2000 Live Café in Den Haag. Tijdens het bruisende evenement verzorgen de dj’s aan het begin van de avond een quiz. Er is een speciale vinyl store, een liveband, popkoor en er zijn originele Top 2000-DJ’s. Kortom, een groot muzikaal feest!

Genoeg te doen dus deze kerstvakantie! Wij wensen jou fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar! Maak er dit jaar weer een onvergetelijk feest van, met veel liefde, vreugde en vooral cultuur!

Schrijf een reactie

Wordt niet publiek getoond.

Je gebruikt een oude browser, waardoor deze website niet werkt.
Update naar een modernere browser.