Zin in een uitje naar Brugge? 5 tips!


Gepubliceerd op 26 februari 2018 in Tips door Delphine Van Nevel Er zijn 2 reacties

CultuurWerkt! heeft er sinds enkele weken weer een nieuwe stagiaire bij: Delphine Van Nevel. Als studente Cultuurmanagement komt zij ons team komende vijf maanden versterken. Zelf is ze gek op haar hometown Brugge, maar wat valt er daar nu eigenlijk allemaal te beleven? Delphine geeft je 5 leuke tips voor een uitje naar deze middeleeuwse stad die sinds 2000 erkend wordt als werelderfgoed.

1. Maak een rondvaart op de Brugse Reitjes
Op een plek dat de naam ‘Venetië van België’ draagt, is het zeker een goed idee om een rondvaart te maken. De boottocht toont je de mooiste plekjes van Brugge vanuit een geheel andere gezichtshoek.

2. Begijnhof ten Wijngaerde
Heb je zin om even te ontsnappen aan de drukte? Bezoek dan zeker eens het Begijnhof bij het Minnewaterpark! De verzameling witte huisjes met in het midden een groen park geeft je meteen een sereen gevoel. Zeker met Pasen in het vooruitzicht is dit een aanrader, de paaslelies staan in bloei en die zorgen voor een prachtig kleurentapijt.

3. Triënnale 2018
Van 5 mei tot 16 september 2018 verschijnen er weer indrukwekkende constructies van hedendaagse kunstenaars en architecten in de historische binnenstad. Het zijn antwoorden op de gevolgen van de vloeibare samenleving van vandaag. Een leuke culturele wandeling voor jong en oud!

4. De Vlaamse primitieven
In de 15de eeuw regeerden de schone kunsten in Brugge. Tal van grote Vlaamse Primitieven vestigden zich in de historische binnenstad zoals Jan van Eyck en Hans Memling. Hun wereldberoemde werken en die van andere Vlaamse Meesters kan je bewonderen in het Groeningemuseum, het Sint-Janshospitaal, de Sint-Salvatorskathedraal en de O.L.V. Kerk.

5. Genieten van een lekker biertje
Een biertje drinken is dé perfecte afsluiter van een drukke dag. Gezellige cafés als 't Brugs Beertje en ’t Poatersgat zijn een paradijs voor bierfans. Met meer dan 300 Belgische bieren (ja dat lees je goed!) om te proeven is er voor ieder wat wils.

Natuurlijk gaat onze stagiaire komende maanden ook genieten van het Nederlandse cultuuraanbod! Alle aanbiedingen kan je hier terugvinden.

2 reacties

· 27 februari 2018

Hallo Bart,

Dankjewel voor je reactie, wat fijn dat je genoten hebt van je vorige bezoekje aan Brugge! Er valt inderdaad heel wat te beleven. Het chocolademuseum is vrij klein en toont je vooral de geschiedenis van de cacaoboon en andere leuke weetjes, maar als je echt dol bent op chocolade dan is het wel een aanrader. Er zijn ook nog tal van andere musea om te bezoeken, maar dat hangt natuurlijk van je interesses af.

Ik wens je alvast veel plezier!

Groet,
Delphine

Bart · 27 februari 2018

Hoi Delphine,

Leuk om te lezen wat er allemaal in Brugge te doen is. Afgelopen zomer was ik er namelijk zelf. Ik had toen een rondleiding genomen bij de Brouwerij De Halve Maan en ben vervolgens in de avond met een vriend naar een wedstrijd van Club Brugge gegaan.

Ik heb het plan om binnenkort gauw eens terug te gaan. Zeker nu ik lees wat je er nog meer allemaal kan doen. Het chocolade museum lijkt mij ook erg leuk om te bezoeken.
Is dit museum ook de moeite waard om te bekijken Delphine?

Groet,
Bart

Schrijf een reactie

Wordt niet publiek getoond.

Je gebruikt een oude browser, waardoor deze website niet werkt.
Update naar een modernere browser.