Dag van Kunst & Cultuur 2017


Kunst en cultuur zijn goed voor het werkplezier en de productiviteit van de werknemer. Daarom vond tijdens de Week van de Werkstress de Dag van Kunst & Cultuur plaats, waarbij het belang van cultuur en creativiteit voor werkend Nederland centraal stond.

Kennissessie EYE Filmmuseum

De dag werd afgetrapt in het EYE Filmmuseum in Amsterdam. Met zeventig HR-managers, ondernemers en wetenschappers werd onderzocht wat cultuur en creativiteit kunnen bijdragen aan het bedrijfsleven en hun medewerkers. Hierbij een samenvatting van de kennissessie.

Wetenschapper en cabaretier Rob Urgert (bekend van De Kwis) gaf de aanwezigen een energieke spoedcursus om hun creativiteit te vergroten: volg je hart, onderscheid je en bouw piramides. Voor elk goed idee heb je een berg aan ideeën nodig, waar alleen de top – het beste deel - gebruikt wordt.
Aukje Nauta, organisatiepsycholoog, bracht creativiteit samen met de duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Ze wees daarbij op het belang van autonomie en verbinding. Bij Google besteden werknemers volgens haar 20 procent van hun werktijd aan leren en experimenteren.
Tabo Goudswaard, social designer, koppelde kunstenaars en hun unieke manier van denken aan het bedrijfsleven. Waar bedrijven gericht zijn op resultaat en efficiëntie, durven kunstenaars tijd te nemen om problemen om te draaien en binnenstebuiten te keren, met heel onverwachte en originele resultaten tot gevolg.

Creatieve boost voor team & organisatie

Bij organisaties door heel Nederland werd ’s middags het effect van cultuur en creativiteit direct in de praktijk gebracht. Tijdens de werkdag vonden bij verschillende organisaties ‘Creativity Boosts’ plaats, een inspirerende break van de werkdag waarna medewerkers weer vol energie, creativiteit en goede ideeën aan de slag konden.

Het Nederlands Kamerorkest verrijkte medewerkers van o.a. Clifford Chance en Xerox met een kort concert, medewerkers van Yarden werden verrast door een dansworkshop van Introdans en bij PWC konden medewerkers even uit de dagelijkse routine stappen met VR-brillen. Tijdens de lunchpauze werd Spaces omgetoverd tot een jazzclub en het Residentie Orkest sloot de dag af bij de Hartstichting.

Ton Broekhuis, personeelsmanager bij Yarden denkt dat kunst en cultuur ‘absoluut’ kunnen helpen om stressbestendig te blijven: ‘Mentaal gezien is het werk bij een uitvaartorganisatie regelmatig zwaar. Minimaal één keer per week je zinnen verzetten, is essentieel.’

Organisatiepsycholoog Aukje Nauta: "Als je met kunst en cultuur bezig bent ontstaan er allemaal nieuwe ideeën, die je helpen op de werkvloer van de 21e eeuw"

Creativity boost bij jou op het werk?


Laat je gegevens achter via onderstaand formulier of bel met 020-7888811

Vul onderstaande gegevens in om een offerte op maat te ontvangen of bel met onze adviseurs op 020 - 788 88 11 (bereikbaar tijdens kantooruren).

Je gebruikt een oude browser, waardoor deze website niet werkt.
Update naar een modernere browser.