Cultuur maakt medewerkers vitaal


Stress op het werk ontstaat vooral door sociale wrijving en gebrek aan autonomie, twee factoren die in de werkomgeving meestal niet te voorkomen zijn. Medewerkers afschermen voor werkstress is lastig, maar je kunt ze wel helpen om met de werkstress om te gaan. Cultuur biedt de kans om stress te verlagen. Breed onderzoek toont een statistisch verband tussen het bezoek van theater, concert en museum en vitaliteit, optimisme en gezondheid.

Ontspanning en vitaliteit

Medewerkers zijn het goud van je organisatie. Daarom wil je dat zij zich goed voelen op het werk. Wat hierbij helpt is om medewerkers samen te laten ontspannen. Er zijn minstens vier kenmerken van cultuurbezoek die het positieve effect op de vitaliteit kunnen verklaren, namelijk de neutrale omgeving, het sociale aspect, het speelse karakter en de fascinatie die het oproept.

Download het kennisdocument

In het kennisdocument van Mark Mieras, Hoe cultuur medewerkers vitaal maakt, wordt de relatie tussen cultuurbezoek en vitaliteit aan de hand van wetenschappelijke onderzoeken onderbouwd. Download het kennisdocument hier.

*Tenzij anders aangegeven, worden deze gegevens alleen gebruikt voor het verstrekken van de aangevraagde informatie en niet gedeeld met derden.

Je gebruikt een oude browser, waardoor deze website niet werkt.
Update naar een modernere browser.