Cultuur maakt medewerkers vitaal


Stress op het werk ontstaat vooral door sociale wrijving en gebrek aan autonomie, twee factoren die in de werkomgeving meestal niet te voorkomen zijn. Medewerkers afschermen voor werkstress is lastig, maar je kunt ze wel helpen om met de werkstress om te gaan. Cultuur biedt de kans om stress te verlagen. Breed onderzoek toont een statistisch verband tussen het bezoek van theater, concert en museum en vitaliteit, optimisme en gezondheid.

Ontspanning en vitaliteit

Medewerkers zijn het goud van je organisatie. Daarom wil je dat zij zich goed voelen op het werk. Wat hierbij helpt is om medewerkers samen te laten ontspannen. Er zijn minstens vier kenmerken van cultuurbezoek die het positieve effect op de vitaliteit kunnen verklaren, namelijk de neutrale omgeving, het sociale aspect, het speelse karakter en de fascinatie die het oproept.

Download het kennisdocument

Creativiteit wordt steeds belangrijker in het bedrijfsleven. Een goed ontwikkeld creatief denkvermogen stimuleert vindingrijkheid, sociale vaardigheden, nieuwe invalshoeken en out-of-the-box ideeën. Kunst en cultuur kunnen creativiteit aanjagen, met daarbij ontspannen en gelukkige medewerkers als resultaat.

Maar welke rol spelen kunst en cultuur in een toekomstbestendige organisatie? En hoe krijgt het daadwerkelijk een plek op de werkvloer?

Lees het in de whitepaper 'Creativiteit onmisbaar in bedrijfsleven'.

Je gebruikt een oude browser, waardoor deze website niet werkt.
Update naar een modernere browser.