Inspiratieontbijt - It takes two to tango


De tango is een goede metafoor voor het ‘echte’ (bedrijfs-)leven. Het is een dynamisch en creatief samenspel tussen dansers, muziek en hun omgeving. Ook werkgevers en werknemers zijn voortdurend in beweging. Tijdens deze inspirerende ochtend werd het belang van samenwerking tussen werkgever en werknemer met betrekking tot duurzame inzetbaarheid belicht. Lees hier het verslag van de presentaties!

This is your Wake-up Ball - Adriaan Luijten

Introdans

Choreograaf Adriaan Luijten, van Introdans, schudde iedereen letterlijk wakker met een Wake-up Ball. Gezien de starttijd van dit evenement (8.00 uur) konden zij dit goed gebruiken. In 45 minuten werd de groep deelnemers staand en zittend, onder begeleiding van Adriaan, warm gemaakt. Door de mix van bewegen en sociale interactie kon iedereen met enthousiasme en energie verder met de rest van het programma.

Cultuur en duurzame inzetbaarheid - Aukje Nauta

Aukje Nauta

Aukje Nauta is als organisatiepsycholoog gespecialiseerd in duurzame inzetbaarheid. In haar presentatie benadrukte zij het belang van maatwerk voor de duurzame inzetbaarheid van medewerkers. De basis hiervan zijn autonomie en leerruimte. Daarnaast zorg je voor verbinding door middel van dialoog, zogenaamde i-deals (maatwerk) en het betrekken van medewerkers bij de organisatie.

Beste Werkgever 2016: Sint Jozefoord

Peggy Voets

Stichting Sint Jozefoord is twee keer op rij verkozen tot de Beste Werkgever. Volgens Peggy Voets, HR Manager bij Sint Jozefoord, komt dit doordat de medewerker voorop wordt gesteld binnen de organisatie. Als voorbeeld noemde zij het project waarmee zij mantelzorgers binnen de organisatie mogelijkheden bieden om het werk beter aan te kunnen.

Inspiratie voor de dag: Medewerker centraal!

Peggy Voets

De boodschap van deze ochtend was dat de medewerker centraal staat in de organisatie. Elke medewerker dient ook individueel benaderd te worden met maatwerk om een optimaal functionerende organisatie te realiseren. Wil jij aanwezig zijn bij het volgende inspiratieontbijt? Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte blijven!

Wil je aanwezig zijn bij de volgende kennissessie?


Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte blijven van nieuws over cultuur, vitaliteit en duurzame inzetbaarheid? Meld je nu aan voor de periodieke nieuwsbrief. De volgende onderwerpen worden behandeld in onze nieuwsbrief:

  • Kunst & cultuur
  • Duurzame inzetbaarheid
  • Vitaliteit & gezondheid
  • Geluk
  • Werkstress
  • Arbeidsvoorwaarden
  • Maatschappelijk verantwoord ondernemen
  • Werkkostenregeling (WKR)

Je gebruikt een oude browser, waardoor deze website niet werkt.
Update naar een modernere browser.