Verhoog de mentale vitaliteit van je medewerkers


Medewerkers zijn eigenlijk altijd al het goud van organisaties geweest. En anno 2022 is dat voelbaarder dan ooit. Met 130 vacatures per 100 werkenden heb je als werkgever de verantwoordelijkheid om je werknemers tevreden en vitaal te houden.

Bij vitaliteit denk je vaak aan meer bewegen, je fit voelen en sporten. Minder snel denk je aan mentale vitaliteit terwijl dat juist een enorm belangrijk aspect is. Zo dragen werkstress, slecht timemanagement en somberheid bij aan verminderde vitaliteit.

Wist je dat onderzoek uitwijst dat werknemers creatiever, gelukkiger en effectiever worden als ze regelmatig in aanraking komen met cultuur? En dat zij dan meer werkgeluk ervaren en er een gezonde privé-werkbalans op nahouden?

Op die manier bied je het hoofd aan thema’s zoals mentale vitaliteit, duurzame inzetbaarheid en goed werkgeverschap. En waar regelmatig sporten voor een vitaal lichaam zorgt, zorgt cultuur voor een vitale geest. In de praktijk faciliteer je als werkgever vaak wel het sporten, maar geen cultuur. Dat mag en kán anders.

Via het lidmaatschap van CultuurWerkt! zijn je medewerkers altijd op de hoogte van persoonlijk cultuuraanbod. Hoe? Ons online magazine toont op basis van je voorkeuren uitagenda’s, recensies, achtergrondartikelen, diepte-interviews, prachtige video’s, de fijnste muzieklijsten en interessante podcasts. Als kers op de taart kom je veel aantrekkelijke aanbiedingen. Van musical tot museum, van ballet tot cabaret, voor jong en oud. Zo neem je als werknemer je familie en vrienden op een laagdrempelige manier mee naar jouw favoriete culturele uitjes

We helpen werkgevers ook om juist na de Corona-periode cultuur dichter bij de mensen te brengen en organisaties sterker te maken. CultuurWerkt! biedt trainingen en inspiratiesessies op culturele locaties of op de werkvloer, en arrangementen voor die jaarlijks terugkerende personeelsuitjes. Zo maken werknemers kennis met cultuur in de breedste zin van het woord – en ga je als werkgever creatief om met thema’s zoals duurzame inzetbaarheid, werkgeluk en een gezonde privé-werkbalans.

Geïnteresseerd?

Ontvang meer informatie

Vul onderstaande gegevens zodat we je zo goed en snel mogelijk verder kunnen helpen!

Je gebruikt een oude browser, waardoor deze website niet werkt.
Update naar een modernere browser.