25% korting
Inloggen
Muziek

Alexandre Tharaud

Internationale toppianist

Alexandre Tharaud is een klavierfenomeen. Zijn legendarische honger naar pianorepertoire is amper te stillen. Meer dan vijfentwintig jaar cruiset hij gretig langs genres, stijlen en interpretaties, en is hij even thuis in barok, impressionisme, filmmuziek en twintigste-eeuws. Vanavond doorvorst Tharaud de weidsheid van de Franse pianoliteratuur, slalommend langs Couperin, Debussy, Ravel en Satie.

Pianogrootheid

Zodra de Franse pianogrootheid Alexandre Tharaud achter de vleugel kruipt, begint het feest der verwondering. Tharaud maakt muziek alsof hij ter plekke het werk creëert. Met een onbedwingbare vrijheidsdrang en feilloos improvisatievermogen baant Tharaud zich een weg door eeuwen aan pianoklassiekers en vergeten parels. Tharaud kiest zelden voor de makkelijkste weg. Liever gaat hij de uitdaging aan en ontrafelt hij de essentie van een compositie.

Exquis Frans menu

In 2007 groeide hij uit tot een internationale ster met zijn verkwikkende piano-interpretaties van klavecimbelgenie François Couperin. Zijn complete opnames van Maurice Ravel werden onder de muziekprijzen bedolven. Ook ditmaal zijn Couperin en Ravel van de partij, als onmisbare ingrediënten van een exquis Frans vier-gangen-menu. Andere gevleugelde smaakmakers zijn Debussy en Satie. Tharaud serveert louter hoogtepunten uit het bloemrijke oeuvre van de vier Fransmannen.

Benieuwd naar de rest ?

Login en krijg toegang tot alle aanbiedingen, vrijkaarten, prijsvragen, culturele tips en meer of meld jouw organisatie aan voor een CultuurWerkt! lidmaatschap