Tickets vanaf €12,50
Bestellen
Toneel

De Gliphoeve

Een voorstelling vol levenskracht

Orkater en het Bijlmer Parktheater presenteren De Gliphoeve, deel twee van een muzikale familieverhaal over de komst van Surinamers in Nederland. Een geschiedenis van racisme en het moeizame proces van integratie. De Gliphoeve is een voorstelling vol levenskracht en muziek als houvast om te overleven en door het beton heen te breken. In 2021 genomineerd voor de officiële juryselectie van het Nederlands Theater Festival en door publiek en pers lovend ontvangen.

Het is 1975. In Suriname wordt de onafhankelijkheid uitgeroepen. ‘Wie gaat weg en wie blijft hier’ is een grote hit op de radio. Etta besluit met haar dochter Millie en zoon Glenn naar Nederland te gaan. Vader Stanley blijft voorlopig in Suriname.

Vol verwachting, energie en humor probeert deze sterke moeder haar kinderen een plek te geven in hun nieuwe vaderland. De voorstelling gaat over armoede en tegenslag, maar ook over volharding en levenskracht.

Benieuwd naar de rest ?

Login en krijg toegang tot alle aanbiedingen, vrijkaarten, prijsvragen, culturele tips en meer of meld jouw organisatie aan voor een CultuurWerkt! lidmaatschap

?