Tickets €5,00
Inloggen
Toneel

Een leven

Een persoonlijke, grappige en ontroerende solo van Benja Bruijning

Boekingsvoorwaarden

Deze aanbieding is geldig o.b.v. beschikbaarheid. Prijs is exclusief eventuele reserveer- en/of administratiekosten. Op reeds gereserveerde kaarten wordt geen restitutie verleend. Deze aanbieding is niet geldig i.c.m. andere aanbiedingen. Max. 8 kaarten per reservering.

Kortingscode

De kortingscode voor deze voorstelling is CWBENJA, in te vullen bij Promotiecode

Benja Bruijning in spannende toneelmonoloog Een Leven

Gewapend met een persoonlijke en ontroerende tekst van schrijver Nick Payne, staat Benja Bruijning voor het eerst solo op het toneel in een regie van Olivier Diepenhorst. De voorstelling is vanaf 27 oktober te zien door heel Nederland.

A Life is niet zomaar een toneelstuk, het is een persoonlijk relaas van de schrijver waarin hij ingaat op twee grote levensgebeurtenissen die zich in zijn leven kort na elkaar afspeelden: de geboorte van zijn dochter en het overlijden van zijn vader. Benja werd gegrepen door het verhaal. Ook in zijn leven ging het verlies van zijn vader samen met zelf vader worden. Hij kreeg toestemming van de schrijver het stuk zelf te vertalen.

Benja zegt hierover

“Hoe dood en nieuw leven je plotseling in een nieuwe fase werpen, waar je tegelijkertijd wel én niet klaar voor bent, domweg omdat het nieuw is, dat vind ik prachtig verwoord in A Life. Een leven lang ben je een zoon en opeens wordt er iets anders van je verwacht.”

In Een leven is alles met elkaar verweven: geboorte en dood, vader worden en zoon zijn. Het stuk is daarin zowel grillig als geraffineerd. Het ene moment heeft de verteller het over zijn zwangere vrouw, het volgende over zijn stervende vader. Zo bewijst Payne hoe dicht de emoties bij elkaar liggen. De scherpte, humor, reflectie en emotie van de hoofdpersoon en de verrassende vorm maken Een leven tot een spannende toneelmonoloog de je niet onberoerd laat.

Het werk van Nick Payne wordt over de hele wereld gespeeld en is verfilmd door Netflix en de BBC.

Theatertour

Een leven is te zien van 27 oktober t/m 25 februari 2022 in de Nederlandse theaters. De complete speellijst is te vinden op www.benjabruijning.nl.

Benieuwd naar de rest ?

Login en krijg toegang tot alle aanbiedingen, vrijkaarten, prijsvragen, culturele tips en meer of meld jouw organisatie aan voor een CultuurWerkt! lidmaatschap