20% voordeel
Bestellen
Beleving

Fabrique des Lumières

Zie kunst tot leven komen!

Zie kunst tot leven komen in het grootste immersieve kunstcentrum in Nederland – Fabrique des Lumières – gevestigd in de voormalige 19e-eeuwse gasfabriek in Westergas. In een grote industriële ruimte met muren tot 17 meter hoog zijn immersieve exposities te zien van klassieke, moderne en hedendaagse kunstenaars. Met geavanceerde technologie worden de kunstwerken door 100+ state-of-the-art projectoren en begeleidende muziek tot leven gebracht. 

Vanaf 10 maart 2023, stap in een nieuwe wereld en beleef een ode aan twee Spaanse meesters! 

DALÍ, THE ENDLESS ENIGMA 

Tijdens een visueel en muzikaal spektakel komen de beroemdste psychedelische werken van kunstenaar Salvador Dalí tot leven op het ritme van muziek van de legendarische band Pink Floyd. Verken een thematische route met surrealistische en metafysische landschappen en laat je onderdompelen in Dalí's verbazingwekkende en zeer fantasierijke werken. Over de hele wereld tentoongesteld (de Gala-Salvador Dalí Foundation in Figueres, het Dalí Museum in Florida, het Reina Sofía Museum in Madrid en MoMA in New York) zullen deze werken, die op zoveel niveaus kunnen worden geïnterpreteerd, samengebracht worden in Fabrique des Lumières. 

GAUDÍ, ARCHITECT OF THE IMAGINARY 

Deze spectaculaire expositie brengt een ode aan Gaudí en laat zijn modernistische gebouwen, die nu op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan, tot leven komen. Door het samenspel van licht en materialen veranderd de hal van Fabrique des Lumières in de meeste beroemde werken van Gaudí. 

RECODING ENTROPIA 

In een aparte ruimte is er nog een hedendaagse experimentale videocreaties 'Recoding Entropia' te ontdekken. Recoding Entropia neemt je mee op een visuele reis. Door middel van abstracte vormen en beweging laat Recoding Entropia je nadenken over het universum en biedt het een meeslepende reis naar de mysteries van uitsterven en wedergeboorte. 

... Kortom: 3.800 m2 videokunst en fun voor alle leeftijden!

Beeld van de Dalí-expo
Beeld van de Dalí-expo
Beeld van de Dalí-expo
Beeld van de Dalí-expo
Beeld van de Gaudí-expo
Beeld van de Gaudí-expo
Beeld van de Gaudí-expo

Benieuwd naar de rest ?

Login en krijg toegang tot alle aanbiedingen, vrijkaarten, prijsvragen, culturele tips en meer of meld jouw organisatie aan voor een CultuurWerkt! lidmaatschap

?