25% Voordeel
Inloggen
Dans

HERFST

Ryan Djojokarso

Een hoopvol ritueel voor het naderende einde.

‘HERFST’ is een cross-over in dans, (opera)zang, theater en beeld. Een visueel indrukwekkende voorstelling over afscheidsrituelen in verschillende culturen.

In elke cultuur wordt anders afscheid genomen van geliefden. Van het plakje cake bij de koffietafel tot een uitbundige viering van het leven. Rituelen geven richting aan ons rouwproces.

Na zijn spraakmakende voorstelling ‘WINTER/21/J.’ en het hypnotiserende ‘LENTE/22/K.’ is de hoofdrol in Ryan Djojokarso’s derde dansportret ‘HERFST’ weggelegd voor de Dood.

De Dood is in aantocht. Of zij zichzelf ook aankondigt is de vraag, maar dát zij komt staat vast. We kunnen er niet omheen. We moeten afscheid nemen. We zullen rouwen. We zullen een ritueel bouwen.

In ‘HERFST’ vermengen liederen en afscheidsrituelen uit de Javaans-Surinaamse, Caribische en Indonesische cultuur zich met het requiem uit de westerse muziekgeschiedenis. De performers bezweren hun angst, ontkennen, gaan woedend de confrontatie aan en verlangen naar een beeld voorbij de eindigheid. Langzaam wordt zo het onvermijdelijke omarmd.

Over de makers

Ryan Djojokarso (Suriname, 1983) is choreograaf en theatermaker. Na succesvolle voorstellingen als ‘LIBI’, ‘Mom:Me’, ‘Giovanni’s Room’ en andere samenwerkingen richtte hij zijn eigen stichting LIBI op. Zijn eerste voorstelling ‘WINTER/21/J.’ werd meteen genomineerd door de Nederlandse Toneeljury als één van de meest indrukwekkende voorstellingen van het seizoen. Hij won de BNG Bank Dansprijs en werd genomineerd voor de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Jong Publiek.

Benieuwd naar de rest ?

Login en krijg toegang tot alle aanbiedingen, vrijkaarten, prijsvragen, culturele tips en meer of meld jouw organisatie aan voor een CultuurWerkt! lidmaatschap

?