50% voordeel
Bestellen
Muziek

Matthäus Passion – J.S. Bach

Al eeuwenoud maar nog steeds actueel

De Matthäus Passion geldt in Nederland als de favoriete compositie in de passietijd en is verankerd in onze cultuur. Johann Sebastian Bach bedacht voor zijn magnus opus een unieke opstelling: twee koren en twee orkesten. De compositie vertelt het chronologische lijdensverhaal van Christus waarbij symboliek een grote rol speelt. Bach gebruikt allerlei muzikale middelen om rijke effecten te krijgen. Hij schreef voor zowel instrumenten als solisten specifieke rollen. De verteller: de evangelist, neemt u mee door het verhaal. Hij wordt afgewisseld door het koor, enerzijds intiem en dan weer overweldigend. Iedere solist heeft een eigen emotionele dimensie zoals liefde, smart, troost, beschouwend.

De musici van the Bach Orchestra bespelen authentieke instrumenten uit Bachs tijd en het The Bach Choir wordt geroemd om haar dynamische en expressieve klank. De (inter)nationale solisten hebben een enorme toewijding wat hoorbaar en zichtbaar zal zijn tijdens de meesterlijke aria’s.

AFAS Theater Masterclass & concert

Met de masterclass beleeft u een concert nog intenser. Een nieuw en uniek concept voor Nederland!

50% voordeel per ticket + en gratis geschenkpakket t.w.v. €70,00.

Het geschenkpakket omvat:

  • Gratis CD van het concert dat u reserveert. Geen cd-speler? Luister dan met de online link. De CD kunt u aan iemand cadeau doen!

  • Tekstboek met informatie over de compositie, de componist, de zangteksten met vertalingen en een toelichting!

  • Geniet in de toekomst nog voordeliger van concerten met de cadeaubon voor 2e ticket gratis.

Benieuwd naar de rest ?

Login en krijg toegang tot alle aanbiedingen, vrijkaarten, prijsvragen, culturele tips en meer of meld jouw organisatie aan voor een CultuurWerkt! lidmaatschap

?