Tickets vanaf €23,00
Bestellen
Dans

Opera Ballet Vlaanderen | TEMPUS FUGIT / FUTUR PROCHE

Holland Dance Festival

FUTUR PROCHE van de Belgische topchoreograaf Jan Martens gaat binnenkort in het Festival d’ Avignon in première. Met vijftien dansers van het beroemde Opera Ballet Vlaanderen schets hij daarin alternatieven voor de toekomst. Omgekeerd zoekt Johan Inger in TEMPUS FUGIT met Johann Sebastian Bach op een moderne piano naar hoop en troost in tijden van rouw.

De Belgische topchoreograaf Jan Martens (co-artistiek leider GRIP) is de komende seizoenen associate artist van Opera Ballet Vlaanderen. In FUTUR PROCHE bouwt hij met vijftien dansers, twee kinderen en klavecinist Goska Isphording aan een voorstelling over de nakende toekomst. Omgekeerd zoekt Johan Inger in TEMPUS FUGIT met Johann Sebastian Bach op een moderne piano naar hoop en troost in tijden van rouw.

Na twee eerdere succesproducties vindt Martens opnieuw inspiratie in verrassend, hedendaags repertoire voor het eeuwenoude klavecimbel. Hiermee gewapend zoekt hij naar alternatieven voor alomtegenwoordige, duistere toekomstbeelden.

Na een première op de Cour d’honneur van het prestigieuze Festival d’Avignon volgt een internationale tournee. Hier presenteert Opera ballet Vlaanderen FUTUR PROCHE samen met TEMPUS FUGIT van Johan Inger. Deze Zweedse choreograaf blies onze dansers en toeschouwers eerder al van hun sokken met B.R.I.S.A. Nu keert hij terug met TEMPUS FUGIT: een indringende, gedanste verkenning van het rouwproces en de slijtende tijd op de hoopgevende klaviermuziek van Johann Sebastian Bach.

Deze voorstelling is te zien dankzij het Fonds Internationale Dans (FIND). Amare, Holland Dance Festival en Nederlands Dans Theater bundelen in dit fonds hun krachten met als doel spraakmakende internationale dansproducties in Amare te presenteren en Den Haag als de dansstad van Nederland te profileren.

Boekingsvoorwaarden

De kaarten voor Opera Ballet Vlaanderen | TEMPUS FUGIT & FUTUR PROCHE zijn voor bovenstaande data o.b.v. beschikbaarheid te bestellen tot op de dag van de (dans)voorstelling. De prijs is exclusief eventuele reserveer- en/of administratiekosten. Op reeds gereserveerde kaarten wordt geen restitutie verleend. Wilt u meer dan 10 kaarten bestellen? Neem dan contact op met de HDF kassa.

Benieuwd naar de rest ?

Login en krijg toegang tot alle aanbiedingen, vrijkaarten, prijsvragen, culturele tips en meer of meld jouw organisatie aan voor een CultuurWerkt! lidmaatschap

?