Tickets €10,00
Bestellen
Museum

Stadsmuseum Harderwijk

Beleef het kleurrijke verleden van Harderwijk en geniet van wisselende kunsttentoonstellingen

Stadsmuseum Harderwijk is het museum van, voor en over Harderwijk. Een gastvrije, bruisende plek waar stadsgeschiedenis en beeldende kunst centraal staan. Er is voor iedereen wel iets te zien, te doen en te beleven.

In 'Pension Harderwijk. Kamers vol verhalen!' maak je kennis met het verleden van Harderwijk.

Daarnaast zijn er verrassende tentoonstellingen te zien op gebied van moderne en hedendaagse kunst. In de Smeepoortzaal op de begane grond is iedere zes weken een nieuwe expositie met werk van een lokale kunstenaar te bekijken.

Ook buiten de museummuren gaan de verhalen door. Volg de beeldenroute door de historische binnenstad of bewonder van april t/m oktober de 16e-eeuwse gewelfschilderingen in de Grote Kerk.

Erkenning voor álle stads- en streekmusea

Directeur van Stadsmuseum Harderwijk Corien van der Meulen reflecteert in CultuurWerkt! Magazine op het thema van de VriendenLoterij Museumprijs 2022: Beste buur.

"Dit thema is ons op het lijf geschreven. Want 'ons soort' musea zijn van nature goede buur. Allemaal zijn we op een of andere manier verbonden met de omgeving. Diezelfde omgeving is ook ons bestaansrecht. Het werkt twee kanten op: wij zijn een goede buur voor de inwoners, andersom hebben wij de stad nodig, met zijn inwoners, organisaties en ondernemers."

Lees het artikel in CultuurWerkt! Magazine

Benieuwd naar de rest ?

Login en krijg toegang tot alle aanbiedingen, vrijkaarten, prijsvragen, culturele tips en meer of meld jouw organisatie aan voor een CultuurWerkt! lidmaatschap

?