€10,00 voordeel per ticket
Bestellen
Dans

Stuttgarter Ballett | One of a Kind

Holland Dance Festival

Met trots presenteren het Holland Dance Festival en de Kylián Productions het wereldberoemde Stuttgarter Ballett, dat exclusief met One of a Kind in Amare Den Haag te zien is.

“Hoe kan een individu bestaan in een groep van andere individuen?” Dat is de vraag die Jiří Kylián onderzoekt in One of a Kind. In One of a Kind geeft hij ons poëtische, hypnotiserende dans die aanzet tot emoties en reflectie. Is er ruimte voor het individu in de veelheid van de massa? Maar tegelijkertijd: Wie zijn wij zonder anderen? One of a Kind is in 1998 in opdracht van de Nederlandse overheid gemaakt ter gelegenheid van de 150tigste verjaardag van de Nederlandse Grondwet. Net als de grondwet zelf, is dit werk van grote en tijdloze betekenis.

One of a Kind is een van de weinige avondvullende werken in Kylián’s oeuvre. Het omvat het hele spectrum van Kylián’s choreografische vocabulaire, van wild en dierlijk tot teder en elegisch, van sneller dan menselijk mogelijk tot slow motion, van fragiel en ingewikkeld tot spectaculair en virtuoos. Vrouwen en mannen dansen als volstrekte gelijken en toch is hun ontmoeting doortrokken van een subtiele erotiek. Kylián creëert poëtische, hypnotiserende beelden die emotionele diepten in de toeschouwer aanboren en aanzetten tot complexe denkprocessen en reacties.

“One of a Kind biedt een zeldzame kans om een avond lang te genieten van de danskunst van meesterchoreograaf Jiří Kylián. ”

Benieuwd naar de rest ?

Login en krijg toegang tot alle aanbiedingen, vrijkaarten, prijsvragen, culturele tips en meer of meld jouw organisatie aan voor een CultuurWerkt! lidmaatschap

?