Prijs varieert per theater
Bestellen
Toneel

Toneelgroep Maastricht speelt De Kersentuin

Een komedie in vier bedrijven

Anniek Pheifer en Jeroen Spitzenberger spelen de hoofdrollen in een bewerking van een van de meest geliefde toneelstukken uit het wereldrepertoire, De Kersentuin van Anton Tsjechov. In een regie van Michel Sluysmans en met live-muziek van multi-instrumentalist Beppe Costa brengt een achtkoppig ensemble een hedendaagse versie van dit tijdloze verhaal over vasthouden aan het verleden, angst voor de toekomst en het tragische gevecht met het nu. 

De Kersentuin 

Actrice Ljoebov (Pheifer) keert na een mislukte carrière in New York terug naar het landgoed van haar familie. Vanwege hoge schulden dreigt het familiebezit geveild te worden en samen met haar dochters doet ze er alles aan een faillissement af te wenden. Ondernemer Lopachin (Spitzenberger) heeft een oplossing: als ze de kersentuin omtoveren tot een vakantiepark is de familie verzekerd van een stabiel inkomen. Dit voorstel stelt Ljoebov voor een onmogelijk dilemma. Wie hetzelfde wil blijven moet veranderen. Maar tegen welke prijs? 

Regie 

In navolging van de succesvolle producties Een meeuw (2022), Vrijdag (2021) en Noem het maar liefde (2019) regisseert Michel Sluysmans opnieuw een moderne interpretatie van een bekende toneelklassieker. In de bewerking van Jibbe Willems wordt De Kersentuin een hilarisch en droefgeestig portret van mensen die de wereld sneller zien veranderen dan ze aankunnen. De personages in De Kersentuin hunkeren naar een tijd die niet meer bestaat. Maar voor wie leeft in het verleden blijft de hoop op een beter leven onherroepelijk een droom. 

Michel Sluysmans: "Tsjechov schreef zijn komedie De Kersentuin in 1904. Het stuk gaat over de veranderende tijd en hoe daarmee om te gaan, een thema dat ruim 100 jaar later niet minder relevant is maar wel en geactualiseerde interpretatie verdient. Jibbe Willems heeft op de fundamenten van Tsjechov een prachtig nieuw stuk geschreven, waarin zijn humor, melancholie, liefdesperikelen en mensbeeld helemaal zijn geïmplementeerd in de wereld van nu."

De lengte van de voorstelling De Kersentuin is 2 uur en 10 minuten (geen pauze). 

Met Anniek Pheifer, Jeroen Spitzenberger, Beppe Costa, Vincent Linthorst, Nick Renzo Garcia, Quiah Shilue, ‘Ntianu Stuger, Liza Macedo dos Santos 
Tekst Jibbe Willems naar Anton Tsjechov 

Regie Michel Sluysmans

Benieuwd naar de rest ?

Login en krijg toegang tot alle aanbiedingen, vrijkaarten, prijsvragen, culturele tips en meer of meld jouw organisatie aan voor een CultuurWerkt! lidmaatschap

?