EuropArtFair 2023: Kunst zonder grenzen

23 mei 2023 door Redactie CultuurWerkt!
Van 14 tot en met 16 juli vindt de langverwachte vierde editie van de EuropArtFair plaats in de indrukwekkende Gashouder op het historische Westergasterrein in Amsterdam.

Deze unieke kunstbeurs biedt bezoekers de gelegenheid om in een kort tijdsbestek een overzicht te krijgen van zorgvuldig geselecteerde professionele kunstenaars uit heel Europa en zelfs daarbuiten. Het thema van dit jaar is "Art Without Borders", waarmee wordt benadrukt dat kunst verbindt en geen grenzen kent.

In tegenstelling tot andere kunstbeurzen ligt de focus van de EuropArtFair niet op het aanbieden van de "beste kunst". De organisatie gelooft sterk in de kracht van het publiek om kunstwerken zelf op waarde te schatten en een persoonlijke band met de werken te creëren. Deze benadering resulteert in een fascinerende tentoonstelling van hedendaagse kunst uit het Europa van nu, gepresenteerd op een vooruitstrevende en vernieuwende wijze.

EuropArtFair 2023 bezoeken?

Als CultuurWerkt!-lid profiteer je van gratis toegang tot het beursweekend!

Tickets bestellen

Een van de meest opvallende aspecten van de EuropArtFair is de mogelijkheid om de kunstenaars persoonlijk te ontmoeten. Voor de deelnemende kunstenaars is dit een waardevol platform om rechtstreeks in contact te komen met het publiek en hun werk te presenteren. Het belang van interactie tussen kunstenaar en publiek wordt hierbij sterk benadrukt, omdat het de kunstwerken tot leven brengt en de verhalen erachter onthult.

De keuze voor de Gashouder op het Westergasterrein als locatie draagt bij aan de bijzondere ambiance van de EuropArtFair. Dit historische terrein, dat ooit dienst deed als gasfabriek, is getransformeerd tot een levendige culturele hub in Amsterdam. Met een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 19e eeuw, ademt het Westergasterrein een unieke sfeer uit. Het behoud van de historische gebouwen en de herbestemming ervan tot een bruisende plek waar kunst, cultuur en evenementen samenkomen, maken het tot een ideale omgeving voor dit kunstzinnige evenement.

Tijdens de EuropArtFair 2023 zullen bezoekers worden ondergedompeld in de levendige kunstscene van Europa. Grenzen vervagen en kunst uit verschillende landen komt samen in een boeiende mix van stijlen, technieken en perspectieven. Of je nu een doorgewinterde kunstliefhebber bent of gewoon nieuwsgierig naar wat de hedendaagse kunstwereld te bieden heeft, de EuropArtFair belooft een inspirerende en toegankelijke ervaring te bieden voor alle bezoekers.

Noteer 14, 15 of 16 juli in je agenda en maak je klaar om de EuropArtFair 2023 in de Gashouder op het Westergasterrein in Amsterdam te verkennen. Stap binnen in een wereld zonder grenzen, waar kunstenaars hun creatieve visies delen en kunst wordt gewaardeerd om zijn intrinsieke waarde. CultuurWerkt! wenst je een buitengewone en verrijkende ervaring toe op de EuropArtFair 2023!

Fotografie: Almicheal Fraay
Fotografie: Almicheal Fraay
Fotografie: Almicheal Fraay
Fotografie: Almicheal Fraay
Fotografie: Almicheal Fraay