Geef eens een uitje cadeau

01 mei 2023 door Michel Schreurs
Voorheen vond ik het altijd enorm lastig om cadeaus te kopen. Een bos bloemen of een cadeaubon, daar spat de creativiteit niet vanaf. Goedbedoelde presentjes blijven bij mij dan ook vaak nét wat te lang in de kast liggen, om vervolgens na verloop van tijd naar de kringloop gebracht te worden - sorry iedereen.

De laatste jaren maak ik het mezelf gemakkelijk. Met Kerst geef ik al vele jaren een cabaretvoorstelling aan m'n familie cadeau, waar we dan gezamenlijk naartoe gaan. Het leukste daaraan is dat ik, een jaar of drie na dato, nog steeds zo nu en dan te horen krijg dat het toen zo leuk was bij Kees van Amstel. Dat krijg je met een bos bloemen niet voor elkaar hoor!

Ook geniet ik er ontzettend van om vrienden en familie mee te nemen naar musea. Voor iedereen is er namelijk een museum dat bij zijn of haar interesses past. Zo ging ik laatst op pad met m'n zwager om 'eventjes' bij het Louwman Museum te gaan kijken. Eventjes, dat werd een halve dag. En voordat we het museum uit waren, smeedden we al plannen om er nog een paar te bezoeken. Een geslaagd bezoek dus!

Een concert, reisje of voorstelling onthoud je nu eenmaal eerder dan een fysiek cadeau. En het hoeft echt niet duur te zijn. Als je goed zoekt is er vanaf een euro of 10 heel veel leuks te vinden. Met je CultuurWerkt!-lidmaatschap heb je helemaal geluk, want dan geniet je ook nog eens van extra kortingen. En omdat ze op ons besloten platform staan komt niemand daar achter. Tenzij de ontvanger óók lid is natuurlijk ...

Wist je trouwens dat we bij ons aangesloten organisaties ook helpen met het vinden van passende culturele cadeaus, personeelsuitjes en team energizers? Laat ons weten wat je wensen zijn en welk budget je hebt en we gaan aan de slag. Met een glimlach zelfs!