
Het Onderwijsmuseum zoekt nieuw kinderbestuur!
13 januari 2025 door Quirien SchonenbergTijdens de afsluitende bijeenkomst presenteerden de kinderen met trots deze resultaten. Als voorbeeld hebben de kinderen een inspirerende vlog gemaakt over hoe het zou zijn om een kinderspeurtocht door de vaste tentoonstelling te hebben! Dit moment markeert niet alleen het einde van hun betrokkenheid, maar ook de start van een zoektocht naar een nieuw Kinderbestuur.
Invloed
Het Kinderbestuur heeft een belangrijke rol in het museum. De leden buigen zich over thema’s die voor het museum van belang zijn en geven advies op beleidsniveau. Ze werken toe naar een algemeen advies aan het museum en geven het hele jaar door gevraagd én ongevraagd advies aan de medewerkers.
Wie worden het nieuwe gezicht van het kinderbestuur?
Het Onderwijsmuseum nodigt kinderen tussen 8 en 12 jaar uit om zich aan te melden voor het nieuwe kinderbestuur. Vind jij het leuk om mee te denken over hoe het museum nóg leuker en interessanter kan worden? Dan is dit jouw kans! Kinderen die interesse hebben, kunnen tot 1 maart solliciteren via de website van het Onderwijsmuseum. Het nieuwe Kinderbestuur wordt op 2 april geïnstalleerd.
Ontwikkelen talenten
Deelname aan het kinderbestuur vraagt om vaardigheden als lef, creativiteit, doorzettingsvermogen en eigenwijsheid. Het is belangrijk dat kinderen autonoom denken en zich vrij voelen uiting te geven aan hun visie. Om de kinderen hierin te ondersteunen, krijgen ze trainingen die bijdragen aan communicatievaardigheden en zelfexpressie. Zo leren ze presenteren, onderzoeken en maken ze kennis met het reilen en zeilen van een museum.
Naast deze ultieme kans, mogen de kinderen gedurende hun kinderbestuur gratis met hun gezin naar het museum en hun eigen klas een rondleiding geven.
Meer informatie over hoe je kunt solliciteren, vind je op de website van Het Onderwijsmuseum.

Wat blijft hangen na het applaus: nieuwe meetmethode brengt theaterimpact in kaart
Wat doet een avond theater met een mens? Met het project Beyond Applause ontwikkelden BUas, Chassé Theater en Parkstad Limburg Theaters een nieuw instrument dat inzicht geeft in de impact van podiumkunst op bezoekers.

De mooiste dino was de uitgang
Gisteren zat ik, ondanks beter weten, toch weer in de bioscoop bij een nieuwe Jurassic-film. Jurassic World: Rebirth, ditmaal. De zevende alweer. Zeven. Een getal dat je eerder associeert met iets volmaakts, afgeronds, iets wat tot rust is gekomen. Maar nee, hier zijn we dan: weer op een eiland, weer met een team vol personages die na vijf minuten praten al dood mogen, en weer met dinosauriërs die vooral uit pixels lijken te bestaan en, misschien wel het ergste, geen enkel gevoel van verwondering meer oproepen.
Het CultuurWerkt! Magazine is voortaan te lezen zonder in te loggen. Wil je graag profiteren van ons culturele aanbod? Dat vind je voortaan in de Alleo app.