Nieuw Rotterdams Comedy Festival: Lachen tot je erbij neervalt in het Luxor Theater

18 augustus 2023 door Michel Schreurs
In de bruisende havenstad Rotterdam is er een nieuwe ster aan de culturele horizon verschenen: het Comedy Club Haug X Luxor Theater comedyfestival. Een spetterend vijfdaags evenement dat in samenwerking met Comedy Club Haug en het legendarische Luxor Theater wordt georganiseerd, belooft een jaarlijks terugkerende viering van humor en entertainment te worden. Van dinsdag 26 september tot en met zaterdag 30 september zal het oude Luxor Theater zijn deuren wijd openzetten om nationale en internationale stand-up comedians te verwelkomen op zijn prestigieuze podium.

Het festival, dat de naam Best of Stand-Up XL draagt, is een briljante mix van gevestigde namen en opkomend talent uit binnen- en buitenland. Onder de vele getalenteerde comedians die de planken zullen betreden, bevinden zich grootheden als Raoul Heertje, Nesim el Ahmadi, Celine Schrama, Sean McLoughin, Victor Luis van Es en Nira. Dit is echter slechts een voorproefje van wat er te verwachten valt.

Elke avond wordt verder opgeluisterd door een charismatische Master of Ceremonies: Tim Hartog, Daveson Ignatia, Stephen Bell of Daan van der Hoeven. De ras-Rotterdammer Tim Hartog zal niet alleen fungeren als MC, maar zal ook zelf gedurende twee avonden het podium betreden met zijn onweerstaanbare show Heb je even?!.

Tekst gaat verder onder de afbeelding

De verbinding van twee werelden

De oprichter van Comedy Club Haug, Marcel Haug, is één van de grondleggers van dit prachtige initiatief. In zijn intieme club aan de Boompjeskade heeft hij een reputatie opgebouwd voor het ontdekken van opkomend talent en het promoten van nationale en internationale stand-up comedians. Zijn zorgvuldig samengestelde programmering heeft hem geliefd gemaakt bij Rotterdammers en ver daarbuiten. Met het nieuwe festival is het tijd voor deze comedians om de grenzen van hun gebruikelijke podium te overschrijden en een breder publiek te bereiken. Zoals Haug treffend opmerkt: "Waar anders kan dit beter dan in het iconische Luxor Theater, het kloppende culturele hart van Rotterdam?"

Een alliantie voor succes

De directeur van het Luxor Theater, Marc van Kaam, is verheugd over deze gedurfde samenwerking. Hij benadrukt dat het festival niet alleen het podium vergroot voor opkomend talent, maar ook een gevarieerd publiek in aanraking brengt met de ongebreidelde humor van getalenteerde comedians. Van Kaam zegt: "Met Comedy Club Haug die symbolisch de sleutels van het Luxor Theater in handen krijgt, creëren we een win-winsituatie: een groter platform voor de comedians en een verrijkende ervaring voor ons publiek."

In de bruisende atmosfeer van het oude Luxor Theater zal het Comedy Club Haug X Luxor Theater comedyfestival ongetwijfeld een knallende viering van humor, cultuur en samenzijn zijn. Bereid je voor op tranen van het lachen, opgetrokken buikspieren en een onvergetelijke ervaring. Zorg dat je erbij bent van dinsdag 26 september tot en met zaterdag 30 september en laat je meevoeren in de wervelwind van geniale grappen en komisch talent. De lichten dimmen, het podium lonkt, en de lachsalvo's wachten.

Foto header: Dylan Leagh

2e kaart gratis!

Bestel je kaarten voor Best of Stand-Up XL met exclusief voordeel via CultuurWerkt

Meer informatie & bestellen